18 жовтня відзначається день боротьби з торгівлею людьми

Версія для друкуВерсія для друку

18 жовтня відзначається день боротьби з торгівлею людьми

Щороку  18 жовтня відзначається день боротьби з торгівлею людьми, метою  якого  є підвищення рівня обізнаності громадян щодо потенційної небезпеки потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.   

                                          

Не секрет, що проблема торгівлі людьми є досить актуальною для України – щороку до рук торговців людьми потрапляють близько 7 тисяч українців, як за кордоном так і в рідній країні, а що ж стосується світової статистики, то нині у світі аж понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці.                                               

  В умовах обмежень, які пов’язані з проведенням карантинних заходів інформаційна кампанія з протидії торгівлі людьми проводиться в режимі онлайн. Звертаємо увагу, що координатором проєктів ОБСЄ розроблено та презентовано на сторінках Facebook та Instagram інформаційну кампанію з протидії торгівлі людьми 2020 #ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО (@work _Safe._ua).

До вашої уваги посилання на Facebook та Instagram, де розміщені зображення для ознайомлення та розповсюдження серед знайомих: https://instagram.com/work_safe_ua?igshid=11h7dk9v6gw2u

https://www.facebook.com/work.safe.ua/)

 

Наверх ↑