23, 9 млн грн виділено на виплати компенсацій на придбання житла сім’ям учасників АТО Полтавщини

Версія для друкуВерсія для друку

23, 9 млн грн виділено на виплати компенсацій на придбання житла сім’ям учасників АТО Полтавщини

З метою реалізації пільгового права сімей на забезпечення житлом відповідно до Закону України ,,Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” у 2018 році в Державному бюджеті  затверджено фінансування програм, спрямованих на забезпечення житлом сімей учасників АТО, сімей учасників бойових дій на території інших держав та сімей  внутрішньо переміщених осіб, з числа учасників АТО.

В обласній державній адміністрації 13 липня 2018 року відбулося чергове засідання Комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, а також членів їх сімей. Розглянуто питання розподілу коштів, виділених на засіданні Уряду  4 липня поточного року для  забезпечення житлом сімей учасників АТО та  сімей внутрішньо переміщених осіб, з числа учасників АТО. Полтавській області на вказані цілі  затверджено 7,7 млн грн.

Кошти  в сумі 7,1 млн грн передбачено спрямувати на виплату компенсації 9 сім’ям осіб з інвалідністю ІІ групи з міст Полтава, Кременчук, Глобинського та Кременчуцького районів.

Всього на поточний рік області на виплату компенсації на придбання житла сім’ям учасників АТО з державного бюджету виділено 23,9 млн грн, для  забезпечення житлом  29 сімей, в тому числі 7 сімей загиблих учасників АТО та 22 сімей осіб з інвалідністю ІІ групи з числа учасників АТО. На даний час  у рамках державної програми  вже отримали грошову компенсацію 15 сімей учасників АТО. За рахунок виплаченої компенсації однією сім’єю  придбано житло.

Кошти в сумі  0,6 млн грн передбачено спрямувати   на виплату грошової компенсації для придбання житла сім’ї внутрішньо переміщеної особи з числа учасників АТО, яка проживає у  м. Горішні Плавні.

Питання забезпечення житлом пільгових категорій громадян перебуває в області  на постійному контролі органів соціального захисту.

 

Наверх ↑