69 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали житло

Версія для друкуВерсія для друку

69 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали житло

За участі заступника голови облдержадміністрації Катерини Рижеченко відбулося засідання комісії з питань розподілу в 2019 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На засіданні зокрема, говорили про стан використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2019 рік, спрямованих на виплату грошової компенсації з числа вище зазначених категорій.

Як доповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Матуйзо, у минулому році постановою Кабінету Міністрів України № 616 від 26.06.2019 передбачено продовження програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. На виконання урядової програми у 2019 році розмір субвенції з державного бюджету для Полтавської області склав 23,6 млн. грн. У межах виділених коштів грошову компенсацію для придбання житла отримали 69 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебували на квартирному обліку першими у черзі по 59 адміністративно-територіальних одиницях.   На сьогодні за рахунок отриманої раніше компенсації для 67 дітей вже придбано житло.

На 2020 рік Полтавській області передбачено кошти з державного бюджету в сумі 24,3 млн. грн. на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

 

 

Наверх ↑