Боржники Кременчука цього року погасили 11 млн. грн. заборгованості з ЄСВ

Версія для друкуВерсія для друку

Боржники Кременчука цього року погасили 11 млн. грн. заборгованості з ЄСВ

02.09.2019 – Кременчуцьке управління ГУ ДПС у Полтавській області

Кременчуцьке управління ГУ ДПС у Полтавській області повідомляє, що станом на 1 вересня 2019 року заборгованість із єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) склала 65,3 млн. гривень.

Юридичні особи заборгували 16,1 млн. грн., фізичні особи - підприємці – 49,2 млн. гривень.

Зважаючи на те, що на ДПС покладено контроль за дотриманням податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам й забезпечення реалізації державної політики з адміністрування ЄСВ, Кременчуцьким управлінням постійно вживаються заходи щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

За результатами проведеної роботи за період з січня по серпень 2019 року боржникам було направлено 8378 вимог про сплату недоїмки на загальну суму 70,5 млн. грн. та забезпечено погашення боргу в сумі 11 млн. гривень.

Ще раз нагадуємо, що період роботи працівника, за який роботодавцем не сплачені внески з єдиного соціального внеску, не буде зараховано до страхового стажу працівника до повного погашення боргу. Ось чому нарахування та своєчасна й повна сплата ЄСВ є запорукою соціального захисту громадянина. На жаль, окремі роботодавці не розуміють, що порушення ними обов'язків зі сплати внесків позбавляє працюючих страхового стажу, а відповідно й гідної майбутньої пенсії.

Нагадаємо: порядок нарахування та строки сплати ЄСВ для платників встановлено Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI (зі змінами та доповненнями) та Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка затверджена наказом МФУ від 20.04.2015 року № 449 (зі змінами та доповненнями).

Звертаємо Вашу увагу, що з 02.05.2019 було змінено реквізити для перерахування ЄСВ. Сплачені суми зараховуються як погашення заборгованості при зазначені коду сплати 140, а саме:

Призначення платежу *;140; код боржника; Погашення боргу з ЄСВ...;

 

   Кременчуцьке   управління Головного управління

   ДФС у Полтавській області

 

 

Наверх ↑