Чи переноситься щорічна відпустка на інший період у разі тимчасової непрацездатності працівника?

Версія для друкуВерсія для друку

Чи переноситься щорічна відпустка на інший період у разі тимчасової непрацездатності працівника?

За ст. 11 Закону України «Про відпустки» у разі тимчасової непрацездатності працівника щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена.

Продовження або перенесення щорічної відпустки оформляється новим наказом (розпорядженням) на підставі заяви працівника. При цьому, строк, на який продовжується або переноситься відпустка, установлюється за спільною угодою між працівником та роботодавцем.

У разі, якщо дата відпустки припадає на наступний місяць після її первинного надання, то розраховувати середню заробітну плату для оплати часу щорічної відпустки потрібно по новому згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

      При цьому необхідно нарахувати допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, нарахувати суму відпускних за календарні дні продовженої відпустки, виходячи з нової середньої зарплати та перерахувати суму «відпускних».

      При обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу продовженої відпустки необхідно включити допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

 

Наверх ↑