Чибінєєв Валерій Вікторович – учасник АТО на сході України, капітан, Герой України.

Версія для друкуВерсія для друку

Чибінєєв  Валерій Вікторович – учасник АТО на сході України, капітан, Герой України.

30 років тому, 3 березня 1988 року, у місті Бердянськ Запорізької області народився Валерій Вікторович Чибінєєв – учасник АТО на сході України, капітан, Герой України.

Валерій Чибінєєв рано втратив батьків, виховувався у Бердянській школі-інтернаті, де провчився до 9-го класу, після чого вирішив стати військовим. Закінчив Запорізький військовий ліцей «Захисник» і Одеську академію сухопутних військ.

Командир роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України капітан Валерій Чибінєєв з перших днів російської агресії став на захист територіальної цілісності та незалежності Батьківщини. У складі 1-го аеромобільно-десантного батальйону брав участь у визволені Красного Лиману Донецької області.

Під час ведення бойових дій в районі селища Бірюкове Луганської області в червні 2014 року підрозділ, очолюваний капітаном В. В. Чибінєєвим знищив диверсійно-розвідувальну групу противника та взяв у полон двох терористів. Поблизу селища Ізварине Луганської області у липні того ж року, разом зі своїми побратимами витягнув із підбитого танка трьох військовослужбовців. У січні 2015 року обороняв Донецький аеропорт поблизу злітної смуги летовища.

Під час виконання бойового завдання на спостережному посту поблизу Авдіївки у липні 2016 року групами снайперів під керівництвом В. В. Чибінєєва було знищено живу силу розрахунків кулеметів і гранатометів та одного снайпера. Загалом 12 підтверджених цілей. Наприкінці цього ж місяця отримав поранення внаслідок обстрілу позицій артилерією терористів. Не зважаючи на це, продовжував керувати підрозділом, що дозволило утримати позиції, незважаючи на численні атаки терористів та обстріли території ворожою артилерією.

Указом Президента України від 23 серпня 2016 року № 348/2016 капітану Валерію Чибінєєву присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

 

Прес-служба Полтавського обласного військового комісаріату

підполковник  Едуард Бородай.

Наверх ↑