Державні санітарні правила ДСП 9.9.5.035-99 Видання офіційне Київ-1999 Безпека роботи з мікроорганізмами І-ІІ груп патогенності

Версія для друкуВерсія для друку

Державні санітарні правила ДСП 9.9.5.035-99 Видання офіційне Київ-1999

Безпека роботи з мікроорганізмами І-ІІ груп патогенності

Вимоги до роботи в обсерваторах 

3.11.29. Обсерватори розгортають в пристосованих приміщеннях адміністративних будинках школах профілакторіях готелях дитячих і спортивних таборах пасажирських судах і тій.

3.11.30.В приміщеннях обсерватора повинні бути передбачені приймальня палати для осіб що проходять обсервацію кімнати для медичного і обслуговуючого персоналу кімнати для забору матеріалу зберігання особистих речей осіб які проходять обсервацію буфетна санпропускник і підсобні приміщення.

3.11.31.Особи які підлягають обсервації проходять медичний огляд з метою виявлення осіб з температурою шлунковим або кишковим розладнаннями. В обсерватор допускаються тільки здорові люди.

3.11.32.3аповнення відділень або палат обсерватора проводять одночасно. Осіб що підлягають обсервації розміщують по термінам надходження по можливості невеликими групами з прийняттям мір проти спілкування з особами з інших приміщень.

3.11.33 При виявленні в обсерваторі хворого з температурою або з гострим кишковим захворюванням його переводять в провізорний шпиталь. Осіб які контактували з хворими ізолюють на місці до отримання результатів бактеріологічного дослідження. При недостатньому відокремленні осіб що проходять обсервацію термін обсервації поновлюють з моменту виводу останнього хворого і проведення заключної дезінфекції. В разі отримання негативних результатів лабораторного дослідження термін обсервації не змінюють.

3.11.34.Після звільнення обсерватора проводять заключну дезінфекцію і повторне його заповнення.

3.11.35. Медичний і обслуговуючий персонал обсерватора знаходяться на казарменому положенні йому проводять відповідне щеплення. Для роботи в обсерваторі дозволяється використання медичних робітників і іншого обслуговуючого персоналу із числа тих що проходять обсервацію.

3.11.З6.Стаціонари цілодобово охороняють військові або поліцейські наряди.

 

 

 

Наверх ↑