Для проведення модернізації житлового сектору фактично прийнята вся необхідна законодавча база

Версія для друкуВерсія для друку

Для проведення модернізації житлового сектору фактично прийнята вся необхідна законодавча база

Мова не тільки про проведення заходів з енергоефективності та тепломодернізації в житлових будинках, а й ремонт житлового фонду, осучаснення систем централізованого опалення, котелень, напрацювання нової системи теплопостачання міст. Про це на відкритті міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування ЖКГ» в рамках виставки «КомунТех-2018» наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Це закони: «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання», «Про ЖКП», «Про Фонд енергоефективності», 417-й закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про енергоефективність будівель». І всі вони майже на 100% імплементовані.
«В країні на сьогодні маємо 81,4% встановленого будинкового обліку теплової енергії, що свідчить про формування в Україні відповідального власника і споживача комунальних послуг. Друге – зростаюча кількість ОСББ, які функціонують вже в 32 тис будинків. Також – це впровадження реформи енергоефективності: працююча програма «теплі кредити», запуск Фонду енергоефективності. Наголошую, всі ці кроки, а також найголовніше – модернізація житлового сектору дозволить зменшити газову залежність країни з 11,4 млрд м3 газу, яке споживається населенням, до 7,2 млрд м3. Україна має всі можливості зробити цей революційний стрибок», - розповів Зубко.
Урядовець повідомив, що наступного року відбудеться напрацювання маршрутної карти щодо переходу до монетизації субсидій в ЖКГ. Також у 2019 році, на виконання 27 Директиви ЄС, заплановано прийняття розробленого законопроекту «Про енергетичну ефективність», який дозволить впровадити заходи з енергоефективності на ринках електроенергії, газу та теплопостачання.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

Наверх ↑