Дмитро Лунін: «Щодня в закладах охорони здоров’я, визначених для лікування COVID-19, збільшується кількість ліжок»

Версія для друкуВерсія для друку

Дмитро Лунін: «Щодня в закладах охорони здоров’я, визначених для лікування COVID-19, збільшується кількість ліжок»

Із кожним днем у країні спостерігається тенденція до росту захворювання на COVID-19. Станом на 20 листопада на Полтавщині за добу діагностовано 468 нових випадків зараження. Водночас 471 особа одужала, продовжують лікування 8440 людей.

Загалом у області завантаженість лікарень, визначених для хворих на коронавірусну інфекцію, становить 63,95%. Це не лише пацієнти з підтвердженим діагнозом, а й з підозрами на коронавірус.

«Щодня в закладах охорони здоров’я, визначених для лікування COVID-19, збільшується кількість ліжок. Також збільшується й перелік лікарень, які починають приймати таких хворих, – розповідає перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін. – Від початку пандемії вдалося збільшити кількість апаратів ШВЛ із 306 до 411. Але не тільки вони рятують життя, а й наявність кисню (централізованого чи кисневих концентраторів). Якщо у серпні в області було 218 ліжок, забезпечених киснем для хворих із COVID-19, то зараз їх 808. Нині половина із них – 402 – зайняті пацієнтами».

Заклади охорони здоров’я Полтавської області одними з перших почали підписувати контракти з НСЗУ і вчасно виплачують медперсоналу 300% надбавки до окладу. За жовтень кошти уже отримали. Усього за період карантину медпрацівникам на Полтавщині виплачено майже 70 мільйонів гривень – це кошти НСЗУ та премії з місцевих бюджетів.

«Одне з останніх нововведень на Полтавщині – виплата допомоги медикам, які захворіли на COVID-19. Кошти будуть виділені з обласного бюджету – по 10 тисяч кожному медпрацівнику, який заразився коронавірусом на роботі, – розповів Дмитро Лунін. – Таке рішення було прийнято на останній сесії Полтавської облради, тому Департамент охорони здоров’я ОДА наразі збирає дані, й виплати допомоги будуть проведені до кінця року».

 

 

 

Наверх ↑