ДОПОМОГА ПО ЧАСТКОВОМУ БЕЗРОБІТТЮ на період карантину (зміни)

Версія для друкуВерсія для друку

ДОПОМОГА ПО ЧАСТКОВОМУ БЕЗРОБІТТЮ на період карантину (зміни)

На позачерговому засіданні Верховної Ради України 13 травня 2020 року було прийнято Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України з приводу додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" (законопроект № 3329-д).

Законом передбачено, що з 02.04.2020 року  до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО не включаються доходи у вигляді допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Тобто, допомогу по частковому безробіттю звільнили від оподаткування податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Крім того, вирішено надати можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю на період карантину фізичним особам-підприємцям, які є застрахованими особами (не мають найманих працівників).

Збільшено термін для звернення роботодавцями або  ФОПами за отриманням допомоги по частковому безробіттю на період карантину з 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності до  90 календарних днів.

Прикінцеві положення Закону:

1. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України у тижневий строк з дня набрання чинності цим Законом: привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

Нагадуємо! Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження розміру, порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину» від 22.04.2020 № 306 передбачено механізм надання допомоги суб’єктам малого та середнього підприємництва для виплати її працівникам (за виключення осіб, які отримують пенсію та працюють за сумісництвом) у разі втрати ними частини зарплати внаслідок зупинення (скорочення) діяльності.

Телефони для довідок відділу взаємодії з роботодавцями Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості: (0536)758823, (0536)758836, 0675564825

Більше інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями:

Web-портал: https://pol.dcz.gov.ua/https://pracyakremen.com.ua/ Facebook: https://www.facebook.com/KremenMRCZ/

 

Наверх ↑