Дорожники Полтавщини готові до погіршення погодних умов в регіоні

Версія для друкуВерсія для друку

Дорожники Полтавщини готові до погіршення погодних умов в регіоні

На Полтавщині готові до снігопадів: у запасі є 6 тис. тонн протиожеледної суміші. 
Як повідомив директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан на апаратній нараді, всі дорожні служби мають чіткий та скоординований план взаємодії з територіальними підрозділами.

«Розроблені карти, на яких позначені дороги, що розчищатимуть та посипатимуть у першу чергу. Також позначені аварійні ділянки для оперативного реагування у разі погіршення погодних умов. З 30 листопада по 3 грудня на дорогах області працювали 60 одиниць техніки та 29 людей. З початку сезону використали понад 3000 тонн протиожеледної суміші», - зазначив Олексій Басан.
Загалом до роботи в осінньо-зимовий період підготували 46 піскорозкидачів, 28 навантажувачів, 12 автогрейдерів та 56 одиниць техніки для розчистки снігу. Для боротьби з ожеледицею заготовили 6000 тонн протиожеледної суміші. З них – 1170 тонн солі. Встановили 200 комплектів тимчасових дорожніх знаків.
Як зазначив Олексій Басан, у Миргородському, Лохвицькому та Чорнухинському районах були проблеми з заготівлею фрикційних матеріалів.
«Вихідними питання вирішили. У зв’язку зі складними погодними умовами у ці райони завезли достатньо матеріалів для боротьби з ожеледдю. Також у Зіньківському, Оржицькому та Лубенському районах є проблеми з технікою. Для її вирішення залучатимуть до роботи техніку з сусідніх районів», - сказав Олексій Басан.
За його словами, в області додатково закупили майже 1200 тонн солі, яку привезуть 4 грудня та розподілять у райони.
Вихідними до ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» надходили скарги щодо несвоєчасного розчищення та посипання доріг.
«Невчасно посипали дорогу на ділянці від Опішні до Гадяча. Там перекинувся ваговий автомобіль. На сьогодні проблем щодо розчистки доріг в області немає. Хочу подякувати патрульним, які супроводжують автомобілі, що чистять та посипають автошляхи», - сказав перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький.
Загалом до кінця року область забезпечена необхідними протиожеледними матеріалами в достатній кількості.

Наверх ↑