Фонд енергоефективності компенсуватиме до 40-50% витрат на заходи з енергоефективності в ОСББ, — Зубко

Версія для друкуВерсія для друку

Фонд енергоефективності компенсуватиме до 40-50% витрат на заходи з енергоефективності в ОСББ, — Зубко

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків. Вже з вересня ОСББ зможуть подаватись на участь у програмі «Енергодім», отримувати гранти і модернізувати свої будинки, зменшувати енергоспоживання. Про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Дуже непроста робота протягом декількох останніх років: законодавство, переговори та співпраця з ЄС та Урядом Німеччини, отримання фінансування, розробка процедур, тестування — і нарешті, повноцінний старт. Міжнародні партнери, фахівці Мінрегіону, експерти, народні депутати, колектив Фонду, громадськість та армія ОСББ — амбітна команда, амбітні цілі та завдання, амбіція зробити Україну енергонезалежною!

Разом ми зробили безпрецедентний крок — в Україні створено прозору європейську інституцію, яка має зробити всіх нас енергоефективними.

Щиро дякую всім-всім, хто з нами від початку!», — написав він.

Геннадій Зубко також зазначив, що Програма Фонду ЕЕ передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Також Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила  пакет документів, необхідних для реалізації Програми.

Зокрема:

— порядок дій учасників Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім»;

— порядок верифікації Проектів/Заходів з енергоефективності, що здійснюються за участю державної установи «Фонд енергоефективності»;

— порядок аналізу якості заходів з енергоефективності, що здійснюються за участю державної установи «Фонд енергоефективності»;

— порядок моніторингу та ведення баз даних (збору, зберігання, аналізу та оприлюднення консолідованої інформації);

— порядок подання та розгляду апеляцій;

— умови Грантового договору;

— порядок прийняття рішень щодо затвердження заявок, проектів, умов грантових договорів в рамках Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

 

Наверх ↑