Глава Уряду під час зустрічі з учасниками Революції Гідності: Попри всі виклики маємо бути чутливими до проблем наших героїв

Версія для друкуВерсія для друку

Глава Уряду під час зустрічі з учасниками Революції Гідності: Попри всі виклики маємо бути чутливими до проблем наших героїв

Протягом 5 років Україна переживає надскладні виклики, виборює своє право на вибір і зміни. Але попри всі складності треба бути чутливими до проблем людей, які свого часу прийняли удар на себе. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час чергової зустрічі з представниками громадської спілки «Ініціативна група постраждалих\поранених на Майдані».

Громадська спілка об’єднує людей, які брали активну участь у подіях Революції Гідності, в тому числі членів сімей загиблих під час Революції.

Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Майдані Незалежності та на сході України.

«Я розумію горе родин, які втратили родичів. Терміну давності тут немає. Але життя триває, і треба бути чутливими до тих питань, які актуальні сьогодні… Перед нами стоїть завдання – побудувати сильну державу, аби ніхто не зазіхав на нашу свободу і нашу територію, - сказав Володимир Гройсман. – Боротьба триває. І в цій боротьбі ми маємо перемогти».

Говорячи про соціальний аспект питань, пов’язаних з ветеранами, передусім Революції Гідності, та членами їх сімей, Глава Уряду зазначив, що всі заплановані грошові виплати їм здійснені. Так само реалізована більшість соціальних ініціатив в освіті та медичному обслуговуванні. «Ми також створили Міністерство у справах ветеранів. І його керівник – Ірина Фріз – налаштована побудувати системну роботу Міністерства та діалог з ветеранськими організаціями».

Представники Ініціативної групи подякували урядовцям за активну підтримку майданівців і відзначили, що за два роки сформована ефективна система захисту інтересів громадян.

За результатами зустрічі, прийнято рішення почати роботу над комплексними законодавчими ініціативами для ветеранів.

За матеріалами Єдиного веб-порталу

огранів виконавчої влади України

Урядовий портал

 

Наверх ↑