Глава Уряду про дорожнє господарство країни: Важливо, аби стратегія відновлення для державних і місцевих шляхів була єдиною

Версія для друкуВерсія для друку

Глава Уряду про дорожнє господарство країни: Важливо, аби стратегія відновлення для державних і місцевих шляхів була єдиною

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює формування стратегій розвитку місцевих доріг – у районних центрах – відповідно до цілей та завдань загальнодержавної стратегії розвитку дорожнього господарства на 2018-2022 роки. Про це він сказав під час засідання Уряду, однією з тем якої стало підбиття попередніх підсумків поточного сезону дорожніх робіт і минулих сезонів.

«Всі ми – користувачі доріг. У нас багато доріг, які потребують ремонту. Але за 2016-2019 роки ми побудували 6800 км, – сказав Володимир Гройсман. – Ми створили чіткий план. Почали його реалізовувати. До 2021 року ми з’єднаємо всі обласні центри. І що важливо? Аби у нас була спільна стратегія – з містами і невеликими населеними пунктами. Філософія така: людина має вийти з будинку, отримати нормальний тротуар, дорогу, мають бути з’єднані райцентри, області і далі – вихід на транснаціональні коридори. Ось ідеологія і стратегія, яку будемо реалізовувати».

Глава Уряду наголосив, що цілком розуміє проблеми людей, які скаржаться на погані шляхи.

«Я не звик ані бідкатися, ані розводити руками. Я реаліст, знаю стан, їжджу по цих дорогах. Іноді доводиться і колеса міняти. Трохи часу, і ми наведемо порядок, – додав Володимир Гройсман. – Мене питають: Гройсман, де дороги? Відповідаю. Нова дорога Львів-Тернопіль, Тернопіль-Хмельницький, Вінницька область – зроблено, Черкаська область – розпочинаються роботи по Одеській трасі. Одеса – Рені – побудовано. Київ – Харків – Довжанський – побудовано, Дніпро – Решетилівка – відремонтовано. І це лише за два роки. Покажіть мені хоча б один рік часів незалежності, коли так будувалися б дороги. А тоді, нагадаю, не було війни! Ми робимо, знаходимо ресурси!».

Урядовий портал

Наверх ↑