Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин

23 квітня у селищі Оржиця за участю голови облдержадміністрації В.Головка відбулося виїзне розширене засідання колегії облдержадміністрації та ради регіонального розвитку, де розглянуто питання «Про основні завдання та напрямки розвитку агропромислового комплексу області в 2018 маркетинговому році», «Про стан дотримання юридичними та фізичними особами земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів на території області в 2017 році та в І кварталі 2018 року». За результатами роботи дано відповідні доручення. У роботі взяв участь заступник голови обласної ради А.Ханко.

23 квітня у ході робочої поїздки до Оржицького району голова облдержадміністрації В.Головко спільно із заступником голови облдержадміністрації Р.Товстим, керівниками причетних департаментів облдержадміністрації відвідали підприємство ТОВ «Оржицький молокозавод» (ТМ «Зарог»). Вивчено питання щодо створення у районі молочного кооперативу задля закріплення за Полтавщиною ролі регіонального лідера у сфері виготовлення молочної продукції.

23 квітня у м. Полтаві директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації І.Іщенко провела засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на фінансову допомогу відповідно до «Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки». Комісією підтримано 8 представників підприємств із заявлених дев’яти. Вісім суб’єктів господарювання отримають згідно з обласною програмою відшкодування частини своїх кредитів, які вони взяли на розвиток бізнесу.

24 квітня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький провів засідання Наглядової Ради Агенції регіонального розвитку Полтавської області. А.Пісоцький наголосив, що «Агенція плідно співпрацює з територіальними громадами, готує стратегію розвитку і план реалізації цієї стратегії».

25 квітня у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко спільно з заступником голови облдержадміністрації Р.Товстим провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні паном Люком Якобсом та делегацією місії зі співробітництва провінції Ено Королівства Бельгії на чолі з депутатом провінції Ено паном Жеральдом Моргатом. Обговорено шляхи розвитку подальшої взаємовигідної співпраці.

25 квітня у м. Полтаві з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи голова облдержадміністрації В.Головко, заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь, керівники причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та терпідрозділів ЦОВВ зустрілися з активом ГО «Ветеранів та інвалідів Полтавської області Союз Чорнобиль України» та інших громадських організацій чорнобильців. Обговорено проблемні питання соціального захисту чорнобильців, зокрема, пенсійного забезпечення, пільгового перевезення, виконання рішень судів, лікування та оздоровлення. У рамках заходу кращих активістів-чорнобильців нагороджено відзнаками обласної влади.

25 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь провів робочу зустріч з Координатором програми Східноєвропейського центру багатопартійної демократії (СЦБД) в Україні К.Третяком, виконавчим директором Програми СЦБД у Грузії Л.Цуцкірідзе та представником Нідерландського інституту багатопартійної демократії Ю.Регуіном. Обговорено перспективи створення на теренах Полтавщини Школи демократії з метою підвищення рівня політичної культури учасників політичних процесів в Україні.

26 квітня у м. Полтаві біля пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» за участю голови облдержадміністрації В.Головка, виконуючого обов’язки голови обласної ради, заступника голови обласної ради А.Ханка, першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького, заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, активістів громадських організацій чорнобильців, представників громадськості, студентської та учнівської молоді відбувся реквієм та покладання квітів з нагоди 32-х роковин Чорнобильської трагедії.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

Наверх ↑