Хроніка обласних новин з 03 по 07 вересня 2018 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин

3 вересня голова облдержадміністрації В.Головко спільно з заступником голови О.Пруглом взяв участь в урочистих заходах до Дня знань та Свята першого дзвоника у закладах освіти Полтавського району. Зокрема, на території Щербанівської ОТГ керівники області привітали учнів та педколективи навчальних закладів у с. Розсошенці, Щербані і Великий Тростянець. Також керівник області подарував школам книги, спортивний інвентар та передав у користування шкільний автобус.

4 вересня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у роботі обласної конференції за темою «Актуальні проблеми сучасної анестезіології».

4 вересня у м. Полтаві за участю в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Д.Бриндак відбулися урочисті заходи з нагоди 25-річчя заснування інституту нотаріату в Україні. Кращих фахівців-нотаріусів нагороджено відзнаками облдержадміністрації та обласної ради.
5 вересня у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка за участю голови облдержадміністрації В.Головка відбулося відкриття виставки підприємств нафтогазового профілю та Міжнародний галузевий форум «Сучасні технології буріння, кріплення та інтенсифікації притоку в нафтогазових покладах із пониженими пластовими тисками. Проблеми та шляхи їх вирішення».

4 вересня у с. Базилівщина Машівського району за участю голови обласної ради О.Біленького, першого заступника голови обласної ради Є.Холода, заступника голови обласної ради А.Ханка, депутатів обласної ради - представників всіх фракцій відбулося перше засідання робочої групи з вивчення питання щодо завданої шкоди навколишньому природному середовищу на території Полтавської області підприємствами нафтогазового комплексу під час здійснення видобувної діяльності.

вересня у м. Лубни за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, генерального директора ТОВ «Лубенський молочний завод» В.Дороша, керівників району та міста відбулося урочисте відкриття Центру творчості «Гармонія». У сучасній триповерховій будівлі за 6-ма напрямками здійснюватиметься робота з дітьми (музичний, хореографічний, спортивно-акробатичний, образотворчо-прикладне мистецтво) та працюватиме фітнес-клуб та школа бальних танців для дорослих.

5 вересня голова облдержадміністрації В.Головко у Полтавському обласному управлінні водних ресурсів представив новопризначеного керівника підрозділу І.Еренбурга та обговорив із його працівниками стан водойм області, можливості його покращення. В.Головко наголосив, що «головне завдання присутніх - це забезпечення населення і виробничників відповідною кількістю якісної води. Тому необхідно реалізувати стратегію розвитку водного господарства в регіоні. Це стосується гідроспоруд, очищення каналів, підвищення рівня води тощо».

5 вересня у м. Полтаві перший заступник голови обласної ради, заступник голови журі Є.Холод провів засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені А.С. Макаренка, заснованої для відзначення педагогічних працівників за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти та виховання молоді. Після ознайомлення з матеріалами, поданими на здобуття премії, педагогічною діяльністю претендентів визначено переможців у 4-х номінаціях. Нагородження лауреатів відбудеться на обласних урочистостях до Дня працівників освіти.

5 вересня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів засідання обласної науково-редакційної групи для підготовки матеріалів до Інтернет-проекту «Місця пам’яті української революції 1917-1921 років». За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення щодо підготовки матеріалів для оприлюднення в мережі Інтернет.

6 вересня у Кременчуцькому районі на залізничному вокзалі Золотнишине регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за участю Віце-прем’єр-міністра України В.Кістіона, голови наглядової ради Укрзалізниці, директора Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Шевкі Аджунера, директора Південної залізниці М.Уманця, голови облдержадміністрації В.Головка відбулося урочисте відкриття електрифікованої дільниці Золотнишине - Потоки. Завдяки електрифікації вказаної дільниці Укрзалізниця зможе забезпечити напрямок Полтава - Кременчук - Користівка - Знам’янка електротягою. Щоденно тут курсує понад 10 поїздів.

7 вересня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла відбулися урочисті заходи з нагоди Дня фармацевтичного працівника. Кращим фахівцям галузі вручено відзнаки обласної ради.

7 вересня у м. Полтаві заступник голови обласної ради А.Ханко провів засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені Юрія Горліса-Горського, заснованої з метою сприяння національно-патріотичному та військово-патріотичному вихованню молоді Полтавщини. Журі ознайомилося з матеріалами, поданими на здобуття Премії, розглянуло діяльність претендентів та визначило переможців у номінаціях «Національно-патріотичне виховання», «Захисник України», «Урок мужності» та «Волонтерська діяльність». Нагородження лауреатів відбудеться на урочистостях до Дня Захисника України.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

Наверх ↑