Хроніка обласних новин з 04 по 08 червня 2018 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

4 червня у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про стан виконання національної кампанії з вибору лікаря «Лікар для кожної сім’ї», «Про роботу оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У роботі наради взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

4 червня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулася нарада з питань впровадження інвестиційних проектів в агропромисловому комплексі Полтавської області.

5 червня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький спільно з директором Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ облдержадміністрації Т.Голбаном провів робочу зустріч з представниками ПАТ «Укргазвидобування» та Ланнівської ОТГ. Обговорено ініціативу газовидобувачів щодо покращення дорожнього покриття області у рамках пілотного проекту, що передбачає тісну співпрацю владних структур та компаній із видобутку надр. Окрім рентних платежів, обговорено можливість співфінансування ремонту автошляхів поблизу місць видобутку газу із бюджетів різних рівнів та коштів ПАТ «Укргазвидобування».

5 червня у Полтавському художньому музеї імені М.Ярошенка за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Л.Миронович, начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області О.Тимченка, працівників медійної сфери регіону відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста, зокрема, відкрито виставку «У кадрі - журналіст» та оголошено переможців обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року».

5 червня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. Розглянуто питання «Про колективну заяву учасників АТО щодо самозахоплення земельної ділянки, що знаходиться за межами населеного пункту», «Про звернення ТОВ «Лан» Хорольського МКК ДП щодо фактів можливого рейдерського захоплення підприємства», «Про роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

5 червня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, фахівців Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 100-річчя запровадження державної служби.

5 червня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій. Розглянуто питання «Про внесення змін до Положення про почесну відзнаку - нагрудний знак Полтавської обласної ради «За вірність народу України», «Про погодження кандидатур для нагородження почесною відзнакою Полтавської обласної ради нагрудним знаком «За вірність народу України».

 

6 червня у Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, начальника ГУ Держгеокадастру в Полтавській області В.Чувпила відбулася урочиста церемонія вручення наказів ГУ Держгеокадастру у Полтавській області про передачу земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність чотирнадцятьом керівникам об’єднаних територіальних громад Полтавщини. В.Головко привітав голів ОТГ з отриманням такого ресурсу та наголосив, що ініційований урядом перехід земель у власність ОТГ є основою розвитку громад Полтавщини та новим поштовхом до об’єднавчих процесів.

6 червня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації  О.Пругло провів розширене засідання робочої групи з питань активізації роботи щодо виведення заробітної плати з тіньового сектору економіки, дотримання законодавства про працю, співпраці між підрозділами, які входять до складу робочої групи, та вирішення проблемних питань, що виникають в ході реалізації зазначеної роботи. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

7 червня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського за участю голови облдержадміністрації В.Головка, директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації І.Іщенко, представників більш ніж 40 підприємств області відбувся регіональний форум «Полтавщина Індустріальна» у рамках Українського індустріального тижня. Актуалізовано досягнення, відбувся обмін досвідом, планами на майбутнє та обговорено проблемні питання в машинобудуванні, нафтогазовому та агропромисловому комплексах.

7 червня у с. Дмитрівка Кременчуцького району за участю першого заступника голови облдержадміністрації, депутата обласної ради А.Пісоцького відбулося виїзне засідання робочої групи з вивчення думки громади щодо факторів впливу будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату (м. Горішні Плавні) на екологічну ситуацію у місцях їх проживання.

7 червня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів робочу зустріч з керівником Центру допомоги учасникам АТО у Полтавській області В.Довженком та обговорив питання соціальної, медичної та трудової реабілітації колишніх військовослужбовців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України. Також поінформовано про вдосконалення механізмів роботи щодо залучення учасників АТО до військово-патріотичного виховання молоді.

8 червня голова облдержадміністрації  В.Головко спільно з директором Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Т.Голбаном здійснив об’їзд об’єктів будівництва у м. Полтаві з метою ознайомлення з ходом будівельних робіт щодо вдосконалення дорожньої інфраструктури. Дано відповідні доручення.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑