Хроніка обласних новин з 13 по 17 серпня

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 13 по 17 серпня 

14 серпня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький провів засідання конкурсного комітету при облдержадміністрації по визначенню пасажирських перевізників на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області. На 53 об’єкти конкурсу (міжміські та приміські маршрути) претендували 26 автоперевізників, з яких 20 визнано переможцями.

14 серпня у м. Горішні Плавні за участю першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького, директора Департаменту культури облдержадміністрації В.Вождаєнко, міського голови Д.Бикова, фольклорних колективів та офіційних делегацій з Туреччини, Словаччини, Болгарії, Румунії, Північного Кіпру відбулося урочисте відкриття чотирьохденного XV Міжнародного фольклорного фестивалю «Калинове літо на Дніпрі». Захід сприяє охороні і популяризації традицій і культурної спадщини засобами колоритної національної мови, танцю, музики, народних ремесел через зустрічі фольклорних колективів різних країн. Фестиваль проходить з 2000 року під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО.

14 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації  О.Пругло взяв участь у селекторній нараді Міністерства охорони здоров’я України щодо реалізації Урядової програми «Доступні ліки».

14 серпня у м. Полтаві на нараді у заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про забезпечення соціальними послугами осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, територіальними центрами соціального обслуговування», «Про підготовку закладів освіти області до нового 2018/19 навчального року». За підсумками роботи дано відповідні доручення.

14 серпня у м. Полтаві за участю представників органів місцевого самоврядування області, об’єднаних територіальних громад відбувся семінар за темою «Формування місцевої політики щодо сталого енергетичного розвитку та клімату» в рамках ініціативи ЄС «Угода мерів - Схід» в Україні.

15 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Харченко зустрілися з іноземними волонтерами - викладачами англійської мови у пришкільних мовних таборах «GO Camp». Проект «GO Camp» - найбільша волонтерська програма в Східній Європі, що мотивує школярів вивчати іноземні мови.

15 серпня у Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та представників будівельних організацій провів нараду з питання проведення робіт капітального ремонту вказаної соціальної установи. Дано відповідні доручення.

15 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання обласного антирейдерського комітету. Підбито підсумки роботи за попередній місячний період та визначено пріоритети подальшої діяльності.

16 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь за участю представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області Л.Миронович, представників провайдерів, ЗМІ, причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів обласну селекторна нараду з питань процесу переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового до цифрового стандарту. Йшлося про мінімізацію ймовірних викликів у зв’язку із зазначеним переходом. Дано відповідні рекомендації та доручення.

17 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

17 серпня у м. Полтаві  відбувся семінар  «Розвиток інвестиційних інструментів громад Полтавської області» у рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑