Хроніка обласних новин з 14 по 18 травня

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 14 по 18 травня 

14 травня у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації розглянуто питання «Про підсумки соціально-економічного розвитку за перший квартал 2018 року», «Про проведення двомісячника охорони водних біоресурсів у період нересту риби 2018 року», «Про формування ефективних моделей розвитку фізичної культури та спорту на рівні територіальних громад», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

14 травня у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко за участю керівників ГУНП в Полтавській області провів нараду з представниками об’єднаних територіальних громад регіону з питання реформування правоохоронної системи, зокрема, створення поліцейських станцій. Обговорено питання про створення опорних пунктів правоохоронців із пультом відеоспостереження та фактичним відеоконтролем ситуації на території ОТГ для створення безпечних умов проживання всіх мешканців громад. Також обговорено досвід Шишацької та Білоцерківської ОТГ, де триває створення центрів громадської безпеки, з чергуванням не тільки дільничних, а й рятувальників та медиків. Йшлося про спільні зусилля правоохоронців та керівництва ОТГ щодо вирішення матеріально-технічних та кадрових питань, використання потенціалу міжмуніципального співробітництва задля протидії злочинцям, швидшому розкриттю та попередженню тяжких злочинів.

15 травня у Полтавському краєзнавчому музеї ім. В.Кричевського за участю Генерального консула Республіки Польща в Харкові Я.Яблонського відбулося відкриття виставки «Археологія автострад. Розкопки під час масштабного будівництва доріг біля Кракова», де презентовано матеріали кількарічних археологічних досліджень, які передували будівництву автостради А4, що з’єднала Краків із польсько-українським кордоном. Захід відбувається під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні та за підтримки Департаменту культури і туризму облдержадміністрації.

16 травня у м. Полтаві за участю першого заступника голова обласної ради Є.Холода відбулося засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені О.Д. Бутовського. Визначено переможців у номінації «Організація фізкультурно-спортивного та олімпійського руху» та «Популяризація фізкультурно-спортивного та олімпійського руху». Урочиста церемонія нагородження лауреатів премії відбудеться 15 червня в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.Гоголя.

16 травня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів з підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року. Підбито підсумки проведеної роботи та визначено першочергові завдання і терміни їх виконання, дано відповідні доручення.

16 травня на Полтавщині перебував заступник Міністра охорони здоров’я України П.Ковтонюк, який ознайомився з інфраструктурою закладів охорони здоров’я у сільських населених пунктах області. Потому відбулася зустріч з головою облдержадміністрації В.Головком, обговорено результати реалізації в області пілотних проектів у галузі медицини, шляхи та методи підвищення ефективності проведення медичної реформи на Полтавщині. П.Ковтонюк відзначив високий рівень роботи у сфері охорони здоров’я в області та наголосив, що досвід Полтавської області дозволяє рухатися вперед за визначеним напрямком. Зазначено, що наступного року триватиме підготовка реформи в госпітальному сегменті.

16 травня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю понад 70 причетних керівників райдержадміністрацій, міськвиконкомів та ОТГ провів у режимі відео-конференції розширене засідання обласного штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей. Проаналізовано стан готовності профільних дитячо-оздоровчих закладів, функціонування відповідних механізмів фінансування задля успішного перебігу цьогорічної літньої компанії оздоровлення та відпочинку дітей. Дано відповідні доручення щодо вирішення проблемних питань.

17 травня голова облдержадміністрації В.Головко у ході робочої поїздки до Лубенського району спільно з керівниками району ознайомився зі станом робіт з реконструкції автомобільного мосту через річку Сула та наголосив, що головне завдання - розробити цілісну концепцію й графік відновлення доріг Полтавської області, зокрема, цей об’єкт на сьогодні є першочерговим. Дано доручення щодо здачі мосту в експлуатацію органам місцевого самоврядування до кінця поточного року.

17 травня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький провів робочу зустріч з делегацією Міжнародного Трейд-клубу в Україні. Метою візиту є ознайомлення іноземних дипломатів і співробітників торгово-економічних відділів посольств іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, з економічним потенціалом регіону задля встановлення ділових контактів між українськими й іноземними компаніями, розширення географії зовнішньоекономічних зв’язків. Цього ж дня іноземні гості ознайомляться із комплексом агрофірми «Маяк» у с.Велика Рублівка Котелевського району, роботою хлібзаводу та елеватора ТД «Маяк» у селищі Котельва та відвідають Історико-культурний заповідник «Більськ».

17 травня у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя за участю голови обласної ради О.Біленького, кращих представників галузі, студентів ВНЗ краю та засобів масової інформації відбулися урочистості з нагоди 150-ї річниці від дня народження академіка В.Вернадського та святкування Дня науки.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

 

 

Наверх ↑