Хроніка обласних новин з 29.05.2018 по 01.06.2018

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин

29 травня у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко спільно із заступником голови облдержадміністрації Р.Товстим зустрівся з представниками Асоціації сприяння розвитку та співробітництва «Ізраїль - Україна та країни СНД». Обговорено питання навчання товаровиробників області та науковців щодо застосовування нових технологій в аграрному секторі. В.Головко наголосив, що «наша співпраця мусить перейти з теоретичного обміну досвідом у практичну площину. Адже маємо потужний кластер тваринництва, благодатну землю, висококваліфікованих науковців».

30 травня у м. Полтаві у рамках проекту «Реформа управління на сході України», що виконується «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ) GmbH за участю голови облдержадміністрації В.Головка, голови обласної ради О.Біленького, народного депутата України А.Реки, керівника Проекту «Реформа управління на сході України» Т.Журавля, радника Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування В.Толкованова, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів об’єднаних територіальних громад області, представників органів місцевого самоврядування відбувся ІІ Полтавський регіональний форум міжмуніципального співробітництва. Обговорено питання впровадження в області Закону України «Про співробітництво територіальних громад», реалізації реформи місцевого самоврядування та впровадження проектів місцевого розвитку, подальшої реалізації проектів місцевого розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва.

30 травня у м. Полтаві за участю директора Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивки, начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації О.Буцького, викладачів, студентів, представників органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, фахівців галузі відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Публічні фінанси, державний та місцевий бюджети: гендерний вимір та соціально-економічний аналіз». Обговорено питання «Теоретичні та організаційно-правові аспекти модернізації публічного управління фінансами», «Фінансово-економічні аспекти розвитку держави» та інші.

31 травня у Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Харченко, представників освітньої галузі краю провів нараду з окремих питань функціонування освітньої галузі за участі керівників органів управління освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад. За результатами роботи дано відповідні доручення.

31 травня у м. Полтаві з ініціативи облдержадміністрації за участю начальника служби у справах дітей облдержадміністрації І.Конончук відбулося обласне свято до Міжнародного дня захисту дітей. Виставу для дітей підготував творчий колектив лялькового театру, по закінченні на маленьких глядачів чекали конкурси, вікторини та солодкі подарунки.

1 червня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький провів нараду з питань подальшого ремонту автошляхів області. Обговорено питання нової системи звітності, наголошено, що підрядники мають щоденно складати план робіт на день, фотографувати ділянку дороги до початку ремонту і після. Це допоможе більш детально і якісно відслідковувати проведення ремонтних робіт.

1 червня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів нараду з питань фінансового стану підприємств житлово-комунального господарства комунальної обласної власності та потреби фінансування з обласного бюджету. За результатами роботи дано відповідні доручення.

1 червня у м. Полтаві директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко провела засідання журі обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року». Актуалізовано мету конкурсу, зокрема, посилення уваги журналістів до глибокого і об’єктивного висвітлення питань економіки і політики, соціальних проблем, сприяння утвердженню української демократичної державності, високих культурних цінностей, відродженню національної культури, критерії подання матеріалів для участі у конкурсі, методику визначення переможців та систему їх заохочення.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

Наверх ↑