Європейський Союз відзначає прогрес України у реформуванні сфери довкілля

Версія для друкуВерсія для друку

Європейський Союз відзначає прогрес України у реформуванні сфери довкілля

Союз відзначає прогрес України у реформуванні ряду сфер і серед них – сфера довкілля. Про це йдеться у спільній заяві за результатами 20-го саміту Україна-ЄС, який відбувся 9 липня у Брюсселі.

Зокрема, у заяві вказано, що «хороший прогрес було досягнуто в структурних реформах у сфері децентралізації, державного управління, а також державних закупівель та сфері охорони довкілля».

Водночас Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив, що Україна та Європейський Союз поглиблять співпрацю у питаннях охорони довкілля.

«Ще одна хороша новина, що під час саміту домовилися опрацювати подальші можливості співпраці між Україною та ЄС у сфері охорони довкілля, у тому числі у рамках програми ЄС Life+ та діяльності Європейського агентства з питань довкілля», - резюмував Міністр.

Нагадаємо, 2 березня 2018 року Остап Семерак зустрівся у Брюсселі з Комісаром ЄС з питань довкілля, морських справ та рибальства Кармену Веллою. Тоді сторони домовилися розпочати неформальні консультації щодо набуття Україною статусу партнера в Європейському агентстві з питань довкілля та приєднання України до програми ЄС Life+, яка дозволить громадам отримувати фінансування екологічних проектів на місцях.

 

За матеріалами Урядового порталу

Наверх ↑