Карантин «вихідного» дня на Полтавщині: 797 перевірених закладів, 11 протоколів про адміністративне правопорушення

Версія для друкуВерсія для друку

Карантин «вихідного» дня на Полтавщині: 797 перевірених закладів, 11 протоколів про адміністративне правопорушення

21 листопада 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області разом з представниками поліції і журналістами телеканалу «Центральний» із самого ранку перевіряли, чи дотримуються суб’єкти господарювання Полтавщини виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22.07.2020 року (зі змінами) у вихідні дні 14.11 та 15.11.2020 року.

Всього у Полтавській області перевірили 797 соціально значущих закладів, зафіксували 39 порушень, видали 39 приписів, склали 11 протоколів про адміністративне правопорушення.

У Полтаві працювали три групи, тож проінспектувати вдалося чимало закладів. На жаль, не зважаючи на те, що карантин «вихідного» дня триває другі вихідні, деякі  суб’єкти господарювання вважають, що загальноукраїнські правила обов’язкові для всіх – їх не стосуються.

Найбільше вразила Всеукраїнська мережа соціальних магазинів «Аврора». Тут,  як і в інших дозволених до роботи Урядом закладів, повинні були приймати замовлення онлайн. На момент  перевірки інспекторами у магазині «Аврора», що за адресою вул. Європейська, 104, перебували  покупці. У результаті  – на  суб’єкт  господарювання був складений адміністративний протокол. Як і на магазин «Аврора», що за адресою  вул. Небесної Сотні, 61. Документи направлять до  суду,  який і вирішить, яку суму штрафу сплатить магазин до державної скарбниці.

Так само не дотримувалися рекомендацій Кабінету Міністрів України і у магазинах «Prostor», що за адресою вул. Європейська, 104 і по вул. Європейська, 17. Тут також інспектори Управління склали протоколи про адміністративне правопорушення.

На момент перевірки з порушенням працювали і у кав’ярні “Рум’яний”, що по  вул. Соборності, 32. Працівники Служби також написали адміністративний протокол про правопорушення.

У ветеринарній клініці «Vet Expert», що по  вул.Сінній, 13 персонал обслуговував відвідувачів без масок – у результаті протокол про адміністративне правопорушення.

Без порушень працювали у ТЦ «ЦУМ», що по вул. Соборності 28/13, «Конкорд», по вул. Європейській, 60 А, заклади громадського харчування – «Тесно говоря», що за адресою –  вул. Соборності 20 , «Львівські круасани», що  по вул, Гоголя,26, «Піца на дровах», що по  вул. Пушкіна,16.

Магазини «EVA» у Полтаві  були  зачинені, як і ресторан «Дока-піца», що по вулиці  Великотирнівська, 35/2 і кафе – бар «Ханума», що по вул. І. Мазепи, 43.

Перевірили спеціалісти Держпродспоживслужби і магазин «АТБ», що на Сакко, 1, АЗК БРСМ Нафта, що по вул. Харківське шосе,  8А та АЗК БРСМ Нафта у с. Копили, що за адресою вул. Стрельникова, 1. Тут порушень не  зафіксували.

Ось така картина «вихідного» дня на Полтавщині. Прикро, що не всі суб’єкти господарювання з відповідальністю поставилися до рекомендацій Уряду,  сподіваючись, що перевірки їх не торкнуться.

Однак рейди проводяться не для того, щоб оштрафувати. Їх здійснюють для того, щоб зменшити скупчення людей, вберегти українців і, зокрема, мешканців Полтавщини,  від захворювання на коронавірусну хворобу.

Адже, за даними МОЗ України, станом на 21.11.2020 року в Україні кількість нових хворих за добу наблизилася до 15 тисяч.

За даними Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, в області на COVID-19 захворіли – 17 942 людини.

Число хворих невпинно зростає, а кількість лікарняних ліжок обмежена.

Тож вкотре закликаємо – не випробуйте долю, будьте свідомими! Дотримуйтеся рекомендацій Уряду! Носіть маски, мийте руки, уникайте скупчення людей!

Нагадаємо, карантин «вихідного» дня триватиме до 30 листопада. Тож, у  суботу та неділю в Україні можуть  працювати:

·     продуктові магазини;

·     аптеки (зокрема, ветеринарні);

·     АЗС (без зон харчування),

·     громадський транспорт;

·     заклади з надання фінансових послуг;

·     оператори поштового зв’язку;

·     медичні та ветеринарні клініки;

·     автомайстерні;

·     знімальні майданчики (з обмеженням кількості учасників зйомок).

Що  заборонено:

·     приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) – можлива лише торгівля на виніс;

·     приймання відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності;

·     робота магазинів, окрім продуктових (щонайменше 60% закладу має бути присвячено торгівлі продуктами, пальним, ліками, виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами);

·     робота закладів культури, які проводять культурно-масові заходи (концерти, фестивалі, театральні заходи, кінопокази тощо);

·     діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Всім міцного здоров’я. Бережіть себе і своїх рідних! Пам’ятайте – чим швидше ми подолаємо пандемію коронавіруса, тим скоріше країна вийде із карантинних обмежень і всі підприємства запрацюють у звичному режимі.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Наверх ↑