Кількість ліжко-місць із киснем для боротьби з наслідками коронавірусу в лікарнях Полтавщини постійно зростає

Версія для друкуВерсія для друку

Кількість ліжко-місць із киснем для боротьби з наслідками коронавірусу в лікарнях Полтавщини постійно зростає

На нараді в голови Полтавської облдержадміністрації 23 листопада обговорили стан запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19 та забезпечення медичним киснем закладів, де лікують хворих із коронавірусом.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак розповів, що вже третю добу поспіль в області кількість людей, які одужали від коронавірусу (9145), більша за кількість хворих (9031). Хоча пацієнтів із важким перебігом хвороби не меншає.

«У закладах охорони здоров’я, визначених для боротьби з COVID-19, нині перебуває 435 осіб із підтвердженим діагнозом і 516 – із підозрою на коронавірус, – розповів Віктор Лисак. – Пацієнтів на інтенсивній терапії – 68, підключені до апаратів штучної вентиляції легень – 28».

Тому нині в Полтавській області йде робота з розгортання додаткових ліжко-місць та лікарень для надання медичної допомоги в період пандемії.

«Усі заклади хорони здоров’я сьогодні мають бути готові лікувати хворих із COVID-19. Нині збільшуємо ліжковий фонд до 3376 місць, 2700 із яких мають бути забезпечені медичним киснем. Лише за вихідні вдалося збільшити ліжко-місць із киснем  із 808 до 903, – розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Тому всім закладам необхідно освоїти державну субвенцію, що вже надійшла до області на кисневе забезпечення (більше 20 мільйонів гривень)».

Окремо на нараді обговорили стан електромережі лікарняних закладів, адже через встановлення нового медичного обладнання можуть траплятися перебої.

Крім того, директор Департаменту повідомив, що нині також йде налагодження роботи із тестуванням. Як з’ясувалося, часто результат тесту на коронавірус полтавцям доводиться чекати не через затримки в роботі Полтавського обласного лабораторного центру, а через затримки в доставці аналізів із райцентрів чи віддалених місць. Олег Синєгубов порадив районам об’єднуватися, передавати матеріал через колег, але тести мають надходити до лабораторії день у день.

 

 

 

 

Наверх ↑