Медичним працівникам Полтавщини, які захворіли на COVID-19, виплатять грошову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень

Версія для друкуВерсія для друку

Медичним працівникам Полтавщини, які захворіли на COVID-19, виплатять грошову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень

На сесії Полтавської обласної ради депутати затвердили зміни до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013 – 2020 роки. Зокрема, порядок виплати грошової допомоги медичним та іншим працівникам комунальних закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом.

«Сьогодні медичні працівники, на жаль, є першими в групі ризику зараження коронавірусом. І обласна влада постійно шукає можливості підтримати тих, хто рятує життя, – говорить голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – До кінця року кожен працівник медичної установи, який захворів на COVID-19, отримає 10 тисяч гривень. Плануємо продовжити виплати і наступного року».

Щоб отримати гроші, медпрацівник має написати заяву на ім’я керівника комунального закладу охорони здоров’я, який надавав стаціонарну медичну допомогу пацієнту з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

«Усі необхідні документи для здійснення виплат подаються до Департаменту охорони здоров’я ОДА. Саме вони формують відповідні cписки та приймають рішення щодо надання допомоги. Реалізуються виплати через Департамент соціального захисту населення ОДА», – пояснила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Лабораторно підтверджені випадки інфікування медпрацівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження коронавірусом, підлягають розслідуванню, як випадки гострого професійного захворювання.

Станом на ранок 18 листопада в Полтавській області коронавірус підтвердили у 725 працівників медичних установ.

Прогнозована потреба на вказані виплати до кінця поточного року складає 7,2 мільйона гривень.

До медичних та інших працівників комунальних закладів охорони здоров’я належать керівники з числа лікарів, лікарі-спеціалісти, робітники (молодші медичні сестри).

Із повним переліком усіх необхідних документів для здійснення виплат можна ознайомитися за посиланням https://oblrada-pl.gov.ua/ses/next/proekt.pdf.

 

 

Наверх ↑