Микола Якименко: «Депортація щодо іноземних громадян застосовується у разі порушення законодавства України»

Версія для друкуВерсія для друку

Микола Якименко: «Депортація щодо іноземних громадян застосовується у разі порушення законодавства України»

Відбулася прес-конференція з нагоди Міжнародного Дня мігранта. Обговорили питання щодо дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення.

Під час спілкування фахівці міграційної служби розповіли про основні правила перебування українських громадян у країнах ЄС, іноземців в Україні, зокрема,  й в умовах безвізового режиму.

Заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області Микола Якименко наголосив на наслідках порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні.

«Наразі на території нашої держави перебувають іноземці та особи без громадянства. Ті особи, які не мають громадянства будь-якої держави, відповідно до Міжнародного законодавства, потребують або захисту, або мають необхідність перебування на території України. Є іноземці, які тимчасово проживають в Україні та певний час працюють, перебувають у дружніх/родинних стосунках із громадянами України, або навчаються. А також ті, які офіційно проживають на території України. Відповідно до облікових даних, на території Полтавської області проживає близько десяти тисяч іноземних громадян. Проблемні питання з іноземцями виникають. Зокрема, це доволі часті конфліктні ситуації», – повідомив Микола Якименко.

Він також зазначив, що дванадцять категорій іноземців мають право перебувати на території, починаючи з тих осіб, які навчаються, й завершуючи тими, які працевлаштовуються в нашій країні.

 

Наверх ↑