На Полтавщині пройшов DOCCU-Хакатон

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині пройшов DOCCU-Хакатон

Сьогодні у Полтаві проходить DOCCU-Хакатон — учасники працюють над розробкою дорожньої карти «Від демократії в школі до демократії в громаді» для закладів освіти Полтавської та Луганської областей.

 

DOCCU-Хакатон «Від демократії в школі до демократії в громаді» відкрився о 10:00. Спочатку учасники працювали у конференц-залі Бізнес-центру «Сучасний дім». Продовжили роботу у Полтавській ОДА. Там відбулася публічна дискусія «Школа – центр демократичної громади: програма мінімум».

— Школа відіграє важливу роль у житті кожної дитини. Під час навчання учні отримують важливий досвід соціальної взаємодії та спілкування. Тому Нова Українська Школа повинна засновуватись на демократичних цінностях, які допоможуть дітям якнайкраще реалізувати потенціал та сформувати в них активну громадську позицію, — зазначила директор Департаменту освіти та науки ОДА Олена Харченко.

DOCCU — швейцарсько-український проект, спрямований на розвиток громадянського суспільства в Україні шляхом підвищення рівня обізнаності освітян, учнів, батьків, а також держслужбовців та представників місцевого самоврядування з питань демократичного громадянства та прав людини. Одне із провідних завдань проекту — сприяти демократизації школи.

— Школа — це, свого роду, мікро-держава, яка потребує як управління, так і врядування. Якщо ця мікро-держава хоче бути сучасною та відповідати потребам сьогодення, вона має бути побудована на демократичних засадах. Які, у свою чергу, втілюються у функціонуванні шкільного самоврядування, взаємодії школи з учнями та батьками, вмінням дотримуватись правових норм навчальними закладами, ефективній співпраці з громадою, – наголосила керівниця проекту Наталія Протасова.

Учасник DOCCU-Хакатон працюватимуть до 18:00, аби напрацювати «10 кроків до школи дієвої демократії».

Довідково: Хакатон - захід, під час якого різні спеціалісти інтенсивно і згуртовано разом працюють над вирішенням якогось питання. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня.

 

 

Наверх ↑