ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО: КАРАНТИННЕ КОРИГУВАННЯ

Версія для друкуВерсія для друку

ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО: КАРАНТИННЕ КОРИГУВАННЯ

На період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Закон України від 17.03.2020 № 533-ІХ) та з метою підтримки платників податків, з 01.03.20 по 30.04.20 об'єкти нежитлової нерухомості, що знаходяться у власності фізичних або юридичних осіб, не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Платники податків, юридичні особи, з метою реалізації наданого законодавчого пом’якшення мають подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відображають зміну податкового зобов'язання за відповідні місяці. Зменшення податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно (крім фізичних осіб) за березень-квітень поточного року здійснюватиметься виключно шляхом надання платниками податків уточнюючих податкових декларацій до податкової декларації за 2020 року.

В уточнюючих податкових деклараціях платники податків мають право зменшити суму податкових зобов'язань за I і II квартали 2020 року (березень 2020 р. є третім місяцем кварталу, квітень 2020 р. - першим місяцем другого кварталу) на суму, пропорційну одному місяцю кварталу.

  Кременчуцьке управління Головного управління

                                                                                                                                                                                        ДПС  у Полтавській області

 

Наверх ↑