Полтавський аеропорт у березні відправить перший рейс до Єгипту

Версія для друкуВерсія для друку

Полтавський аеропорт у березні відправить  перший рейс до Єгипту

Перший рейс з Міжнародного аеропорту «Аеропорт-Полтава» до єгипетського міста Шарм-ель-шейх запланований на 26 березня 2019 року. Туроператори вже почали продаж квитків. Рейси до Шарм-ель-Шейха будуть регулярними. Літаки відправлятимуться щовівторка о 16.00 год. з Полтави. З червня вильоти будуть здійснюватися в четвер та неділю.

Про це повідомив генеральний директор компанії Join Up Дмитро Сєроухов.

«Ми оцінили можливості ринку. Потрібно впроваджувати вильоти не тільки з міст-мільйонників, а й з обласних центрів. Туроператори вже почали продаж квитків. У нас повністю все готово. Плануються також регулярні рейси до Туреччини. Перший  запланований на 2 травня до Анталії.  У травні вильоти плануються раз на тиждень. З початку літа – двічі на тиждень. Відтак полтавський аеропорт з літа  матиме 4 міжнародних вильоти на нових та якісних літаках, розрахованих на 139-180 пасажирів», – розповів Дмитро Сєроухов.

За словами в.о. генерального директора ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимира Окари,  аеропорт «Аеропорт-Полтава» готовий приймати та відправляти літаки весною, влітку та восени.

«Нині починаємо готувати аеропорт до вильотів взимку. Нам необхідно придбати спеціальну машину для забезпечення безпеки польотів взимку. Її вартість понад 1 млн грн. Повністю готова злітна смуга та термінал», – сказав Володимир Окара.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький повідомив, що також регулярні рейси планують до Одеси та Львова.  Однак їх запровадять у разі попиту пасажирів.

«Всі пам’ятають, в якому стані був аеропорт. Ми його частково відновили. Нині ми спроможні здійснювати міжнародні авіаперельоти. 26 березня відбудеться перший рейс до Єгипту. Аеропорт готовий як приймати, так  і відправляти літаки», – наголосив Андрій Пісоцький.

Також Полтавська облдержадміністрація, Товариство з обмеженою відповідальністю «Join UP» та Полтавське обласне комунальне підприємство «Аеропорт-Полтава» підписали меморандум про співпрацю.

 

Наверх ↑