Понад 5 млн грн стягнули державні виконавці області з недобросовісних роботодавців

Версія для друкуВерсія для друку

Понад 5 млн грн стягнули державні виконавці області з недобросовісних роботодавців

Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Та трапляються непоодинокі випадки, коли роботодавці не виплачують зароблене працівникам.

«На Полтавщині роботодавці заборгували  21 837 214 грн заробітної плати та інших виплат пов’язаних з трудовими правовідносинами», - повідомив начальник ГТУЮ у Полтавській області Олег Тимченко.

Державні виконавці докладають максимум зусиль, аби працівники, яким заборгували, отримали усе до копійки, адже невиплата заробітної плати створює напругу в суспільстві.

«З початку року, застосувавши усі можливі важелі впливу до роботодавців-неплатників, державні виконавці стягнули понад 5 млн грн заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами», - зазначив очільник Полтавської юстиції Олег Тимченко.

 

Наверх ↑