Представники Кременчуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області взяли участь у спартакіаді серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань “Сила духу”

Версія для друкуВерсія для друку

Представники Кременчуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області взяли участь у спартакіаді серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Сила духу

Доброю традицією стали щорічні спортивні змагання незламних духом людей, які пройшли випробування долею та все ж не втратили любов до життя й спорту. Мова йде про потерпілих внаслідок нещасних випадків

на виробництві – людей з обмеженими фізичними можливостями, які щорічно, починаючи з 2013 року, беруть активну участь у масштабному мотиваційному проекті – Всеукраїнській спартакіаді серед осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва. Саме завдяки спорту ці люди відкривають у собі нові таланти та можливості для успіху, перевищують власні показники та знищують усі внутрішні бар’єри.

Цього року на Полтавщині стартувала вже VІІ Всеукраїнська спартакіада під стрімким гаслом “Сила духу”. Регіональні відбіркові змагання, як завжди, організувало та провело управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – управління) спільно з обласним фізкультурно-спортивним товариством “Спартак” та регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”. Начальник управління Артем Вернигора урочисто оголосив про початок чергових регіональних змагань, привітав команди, групи підтримки, глядачів, організаторів заходу, та побажав спортсменам успіхів і перемог.

Тож 25 червня 2019 року в дитячому оздоровчому центрі “Маяк”, що знаходиться в невеличкому селі Головач Полтавської області, відбулася чергова регіональна спартакіада “Сила духу”. Десять команд сильних духом спортсменів взяли участь у відбіркових обласних змаганнях.

Честь Кременчуцького краю захищала команда спортсменів, потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві, у складі: Рибальченка Андрія Анатолійовича, Кисельова Геннадія Сергійовича, Лопатіна Олексія Миколайовича, Марковської Наталії Віталіївни, Свириденко Людмили Григорівни, Котенка Сергія Сергійовича, Бабенко Віри Яківни, Карнауха Валерія Миколайовича, Паталаха Валентина Миколайовича, Мельника Анатолія Анатолійовича. Організаційні заходи та всебічну підтримку учасників спартакіади забезпечили зі свого боку фахівці Кременчуцького відділення управління.

Справжню силу духу показали кременчужани. На змаганнях ці люди зустрічаються як давні друзі, із величезною віддачею вболівають і підтримують один одного. Саме тому з кожним роком кременчуцька команда стає більш згуртованою та показує кращі результати. Змагання проходили із 6-ти видів спорту: настільного тенісу, шахів армспорту, дартсу, бомбаскету, гирьовому спорту. Спортсмени доклали максимум зусиль, щоб досягти найкращого результату, і результати справді виявилися блискучими: І місце в бомбаскеті, серед чоловіків, зайняв Котенко Сергій, І місце в армспорті (у вазі до 90 кг) здобув Кисельов Геннадій і І місце (у вазі понад 90 кг) – Паталах Валентин, І місце у гирьовому спорті (у вазі до 90 кг) – Рибальченко Андрій, І місце в шахах – Карнаух Валерій. Не відставали в здобутті призових місць і жінки: ІІ місце в змаганнях по настільному тенісу виборола Бабенко Віра і ІІ місце у дартсі – Марковська Наталія. 

За результатами змагань спортсмени – представники Кременчуцького відділення управління вибороли І місце у загальнокомандній першості.

Всім командам-переможцям у кожній категорії були вручені почесні нагороди – кубки та дипломи, а в особистому заліку учасників нагородили медалями та грамотами.

Котенко Сергій Сергійович, Кисельов Геннадій Сергійович, Рибальченко Андрій Анатолійович, Карнаух Валерій Миколайович та Марковська Наталія Віталіївна, які здобули І і ІІ місця в регіональних змаганнях, будуть представляти Полтавщину на фінальних змаганнях VIІ Всеукраїнської спартакіади, яка цього року відбудеться в місті Ужгороді 18-20 вересня, на базі спортивного комплексу “Юність”.

        Щира подяка всім організаторам та учасникам спартакіади “Сила духу”! Нехай сила  волі, сміливість, витримка та справжнє життєлюбство учасників цих непростих спортивних змагань серед людей з фізичними вадами, надихне всіх людей та стане прикладом і запорукою життя!

 

Наверх ↑