Припиніть струшувати дитину

Версія для друкуВерсія для друку

Припиніть струшувати дитину

За інформацією Уповноваженого Президента України з прав дитини в період карантинних обмежень, у зв’язку зі зростанням рівня стресу серед батьків, підвищується ризик вчинення насильства над дітьми (за результатами опитування, проведеного серед батьків, 5% батьків новонароджених дітей струшують свою дитину з метою її заспокоєння і не володіють інформацією про шкідливий вплив таких дій).

Явище, яке має назву «Синдром струшеної дитини» є фізичним та психологічним насильством щодо неї та призводить до ушкодження мозку, в деяких випадках – має летальні наслідки.

Щороку Американська академія педіатрії виявляє близько 1300 випадків синдрому струшеної дитини. 80% дітей залишаються з інвалідністю на все життя, а 20% - помирає. В Україні відсутня офіційна статистика щодо кількості випадків струшування дітей та заподіяних внаслідок цього травм.

Відеоролик «Припиніть струшувати дитину», що носить соціально значимий, некомерційний характер закликає  батьків   не  «струшувати  дитину», не  вчиняти  по  відношенню  до  дітей  фізичного  та  психологічного  насильства.

Відеоролик можна завантажити за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1RM6ifoGZXC3upFrQSd_e-OtGP3GbAOL8/view?usp=sharing

Наверх ↑