Шевченківське слово лунає в віках

Версія для друкуВерсія для друку

Шевченківське слово лунає в віках

         9 та 10 березня ми відзначаємо дві дати – світлу і трагічну – річницю від дня народження та роковини смерті світоча українського народу, безсмертного генія слова, борця за ідеали справедливості та добра Тараса Григоровича Шевченка.

У духовній історії України Тарас Шевченко посів і досі посідає виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмерття.

На кожному крутому повороті історії, особливо в годину важких випробувань, українці черпали сили із пророчих слів й думок Шевченка. «Борітеся – поборете, вам Бог помагає»,- сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні.

Пам’ятаймо  про  великого пророка українського народу, будьмо  єдиною спільною українською нацією, загартованою силою християнського духу,  міцно стіймо, захищаючи свободу  нашої держави, зберігаймо даровані  нам Богом  національні цінності.

 

Кременчуцька районна державна адміністрація

Наверх ↑