Сьогодні святкує свій День народження прекрасна жінка - Капустян Ганна Тимофіївна

Версія для друкуВерсія для друку

Сьогодні святкує свій День народження прекрасна жінка - Капустян Ганна Тимофіївна

В цей день хочеться написати декілька слів із її біографії, тому що Ганна Тимофіївна насправді є гордістю нашого району та великим прикладом для молоді і всієї Кременчуцької громади загалом.

Народилася ювілярка 11 липня 1953 р. у селі Заруддя Кременчуцького району. Закінчивши Зарудянську школу, а згодом отримавши вищу освіту у Полтавському державному педагогічному інституті ім. В.Г.Короленка, Ганна Тимофіївна розпочала свою професійну діяльність, поклавши на себе відповідальність носити високе звання викладача та справжнього фахівця своєї справи.
Всі її здобутки на професійній ниві - це результат її активної громадянської позиції та кропіткої роботи, небайдужості до історії свого народу, високий професіоналізм, любов до своєї країни та до людей. Ганна КАПУСТЯН - доктор історичних наук, професор, кавалер Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, має звання "Почесний громадянин Кременчуцького району" та "Відмінник освіти України", «Людина року" в номінації "Вчений року-2004», член Ради міжнародної громадської організації Асоціація дослідників Голодомору 1932-1933 рр. в Україні (Київ), депутат Кременчуцької районної ради VI скликання. Вона є автором понад 100 наукових праць з історії українського села. За ініціативи Ганни Капустян у 1990 році відбулося відкриття одного з перших в Україні пам'ятників жертвам Голодомору 1932–1933 років. Будучи членом правління Благодійного фонду ім.Катерини Ковшевич (США), Ганна Капустян сприяла матеріальній підтримці здібних студентів-земляків, відданих українській державницькій ідеї.
На цей час працює професором Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.
Від імені Кременчуцької районної державної адміністрації вітаємо Ганну Тимофіївну з Днем народження! Бажаємо міцного здоров'я, щастя, добра, достатку, щедрої долі, успіху та натхнення у справах. Нехай рідні завжди оточують Вас любов'ю та розумінням, а студенти та колеги повагою.

Кременчуцька районна державна адміністрація

 

Наверх ↑