У 2019 році передбачено 7 напрямів фінансової підтримки спеціально для фермерів та кооперативів, - Віктор Шеремета

Версія для друкуВерсія для друку

У 2019 році передбачено 7 напрямів фінансової підтримки спеціально для фермерів та кооперативів, - Віктор Шеремета

У 2019 році Уряд продовжує фокусуватися на підтримці розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації. Так, державна фінансова підтримка фермерства збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими.

Це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета на відкритті третього Форуму фермерських технологій сьогодні, 12 березня, у Києві. Участь у заході взяли представники Мінагрополітики, Торгово-промислової палати України, НААН України, сільськогосподарських підприємств, профільних асоціацій та ЗМІ.

«Попит на нішеву фермерську продукцію з кожним роком зростає. Для забезпечення цього попиту, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, Уряд продовжує розглядати розвиток малого та середнього агробізнесу як один із пріоритетів і надавати державну підтримку для фермерів за багатьма напрямами», - прокоментував Віктор Шеремета.

Так, цього року для фермерів та кооперативів передбачена: 90% компенсація вартості дорадчих послуг, 80% компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, 70% компенсація кооперативам вартості придбаного вітчизняного обладнання, 40% компенсація вартості придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитів, бюджетна субсидія на 1 гектар новоствореним ФГ та бюджетна субсидія на 1 члена не новоствореного ФГ.

За словами Віктора Шеремети, окрім державної підтримки, одним із стимулів для розвитку фермерства в Україні є проведення виставкових заходів саме для фермерів на зразок «Форуму фермерських технологій». В рамках Форуму учасники мають можливість обмінятися корисною та спеціалізованою інформацією щодо фермерської діяльності, перейняти досвід успішно створених сільськогосподарських кооперативів в Україні, презентувати власну продукцію та укласти нові контракти на поставку.

ДовідковоІІІ Форум фермерських технологій проходить з 12 по 14 березня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» за підтримки Мінагрополітики, є спеціалізованим комплексним заходом для фермерів, які займаються вирощуванням продукції рослинного походження: овочів, фруктів, ягід, грибів, квітів.

Форум присвячено трьом основним аспектам фермерської діяльності:

- вирощування врожаю (у відкритому ґрунті, теплицях, садах, ягідниках, виноградниках);

- зберігання та первинна переробка;

- збут вирощеної продукції (внутрішній ринок, експорт, переробка).

За матеріалами Єдиного веб-порталу

органів виконавчої влади України

Урядовий портал

Наверх ↑