У Полтаві встановлять дві бронзові міні-скульптури класиків літератури в межах нового туристичного маршруту

Версія для друкуВерсія для друку

У Полтаві встановлять дві бронзові міні-скульптури класиків літератури  в межах нового туристичного  маршруту

На розі вулиць Олександра Пушкіна та Миколи Гоголя встановлять дві двометрові скульптури – Миколи Гоголя та Олександра Пушкіна.  Микола Васильович тримає в руках філіжанку кави, а Олександр Сергійович «Енеїду» Івана Котляревського. Ці скульптури доповнять новий туристичний проект «М.В.Гоголь-О.С.Пушкін-І.П.Котляревський». Бронзові фігури літературних постатей виготовив львівський скульптор  Володимир Цісарик.

«Ідею встановити скульптури відомих класиків виношували рік. Півроку шукали скульптора, ще півроку він виготовляв скульптури. Плануємо встановити їх на перше квітня», – сказала генеральна директорка Premier Hotel Palazzo Олена Шуліка. 

Як розповіла директорка Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, це буде друга туристична родзинка у Полтаві після міні-скульптури Енея біля ЦУМу. Крім того в межах нового маршруту туристи зможуть скуштувати  страви, які описані в «Енеїді».

«Один з готелів розробив унікальний проект, а саме презентацію українських страв з «Енеїди». Турист, ідучи з музею-садиби Івана Котляревського  зможе  зайти до закладу і скуштувати  ці страви. А запрошуватимете відвідувачів до закладу харчування Микола Гоголь із чашкою кави.  Це унікальний проект, який є першим у нашому місті. Дуже приємно, що нині бізнес долучається до таких туристичних проектів», - зазначила Валентина Вождаєнко.

Встановлять скульптури 1 квітня, у 210-річчя з дня народження Миколи Гоголя. Також у цьому закладі харчування стартує ще одна ініціатива. Кожен охочий може відправити листівку з видами Полтави, зі спеціальним штемпелем в будь-яке місто чи країну. Для цього в закладі встановлять спеціальну поштову скриньку.

Під час презентації привітали  екскурсоводів Полтавщини з Всесвітнім днем екскурсовода. Представники цієї професії ділилися минулорічними здобутками та планували роботу на цей рік.

Як повідомила Валентина Вождаєнко, за інформацією українських операторів мобільного зв'язку за внутрішнім туризмом у 2018 році Полтавщина третя в Україні після Києва і Львова. 

Зі святом екскурсоводів привітала директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко.

«Приємно, що бізнес не є байдужим до такою галузі як культура. Завдяки співпраці влади та бізнесу у нашому місті з’являються такі туристичні родзинки. Сьогодні екскурсоводи святкують своє професійне свято. Ваша професія цікава та пізнавальна. Саме завдяки вам містяни та гості дізнаються про цікавинки нашого регіону. Мені приємно, що Полтавщина швидкими темпами розвивається у всіх напрямках, зокрема й у культурному. І команда на чолі з оцільнецею Департаменту  культури і туризму облдержадміністрації Валентиною Вождаєнко дійсно робить переворот у цiй галузі», – зазначила Вікторія Пилипенко.

Кращих екскурсоводів нагородили грамотами та подяками облдержадміністрації.

Наверх ↑