Урочисте відкриття платформи правових консультацій «WikiLegalAid»

Версія для друкуВерсія для друку

Урочисте відкриття платформи правових консультацій «WikiLegalAid»

Що таке база правових консультацій «WikiLegalAid»?

«WikiLegalAid» - це довідковo-інформаційна платформа правових консультацій, яка дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові питання.

Вона була створена з метою надання якісних правових консультацій співробітниками системи безоплатної правової допомоги. Зараз скористатися можливостями платформи «WikiLegalAid» може кожен хто має доступ до мережі Інтернет.

«WikiLegalAid» це:

  • Систематизовано – вся інформація в базі розташована таким чином, щоб знайти консультацій за певною тематикою було зручно та легко.

  • Актуально – процес оновлення правових консультацій триває постійно; інформація, що міститься в базі включає в себе і нові зміни в законодавстві, і зміни в судовій практиці.

  • Вичерпно – за допомогою бази правових консультацій можна знайти вичерпну інформацію з правового питання, а також судову практику та зразки судових документів.

  • Доступно – незалежно від того де Ви знаходитесь (в дома, на роботі, в віддаленому районі) у Вас є доступ до якісної правової інформації,

Крім того «WikiLegalAid» це:

•              Просто – знайти актуальну інформацію з багатьох правових питань тепер можна на єдиній базі правових консультацій, що містить як посилання на актуальну законодавчу базу, так і практичні рекомендації від фахівців системи БПД.

•              Безкоштовно – доступ до всіх правових консультацій бази є безкоштовним для користувачів платформи.

  • Для всіх – базою правових консультацій можуть користуватись як практикуючі юристи, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультація сформована так, що відповідь буде зрозуміла усім.

Яке наповнення бази правових консультацій «WikiLegalAid»?

В базі правових консультацій міститься більше 1400 консультацій на найактуальніші правові питання з якими звертаються клієнти до системи БПД. Окрім правової інформації в них міститься судова практика та зразки правових документів.

База правових консультацій містить статті у відповідності до галузей права.

База правових консультацій була створена на основі найактуальніших та найпоширеніших питань з якими звертаються громадяни до системи БПД.

Працівники системи БПД систематично використовують базу правових консультацій «WikiLegalAid» для надання первинної правової допомоги. При чому системою БПД вже було надано більше 1 200 000 правових консультацій.

 

Що вже було зроблено?

За два роки від моменту створення бази правових консультацій «WikiLegalAid» було зроблено величезний обсяг роботи, що дозволило «WikiLegalAid» стати дієвим інструментом для співробітників БПД та надавати якісні та швидкі правові консультації.

Платформа правових консультаціє є не тільки джерелом інформації для надання індивідуальної консультації. «WikiLegalAid» стала ресурсом, який дозволив юристам БПД обмінюватись набутим досвідом та поширювати успішні практики між собою. В правовій консультації ви можете побачити не тільки посилання на нормативні акти, а й зразки процесуальних документів та посилання на судові рішення.

Юристами БПД було створено більше 1400 консультацій з найактуальніших питань з якими звертаються клієнти за правовою допомогою.

За 2018 рік за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» проведено 21 тренінг для співробітників системи БПД. 420 працівників вдосконалили свої навички використання бази правових консультацій «WikiLegalAid» при надання первинної та вторинної правової допомоги, а також створення якісних (а саме актуальних, зручних у використані та вичерпних з точки зору повноти розкриття теми) правових консультацій.

За результатами проведених тренінгів відбувся обмін досвідом між авторами з різних регіонів. Учасники під час активних дискусій обговорювали перспективи покращення роботи за допомогою платформи «WikiLegalAid» та шляхи удосконалення бази правових консультацій.

Якість правових консультацій платформи «WikiLegalAid» значно покращилась, триває постійний процес їх написання, редагування та оновлення експертною групою досвідчених авторів.

Для того щоб скористатися базою правових консультацій достатньо ввести в пошукову строку на головній сторінці «WikiLegalAid» ключове слово або частину слова (корінь слова) і поставити знак «*», що звузить пошук.

Пошук видає перелік консультацій, які містяться в базі.

Здійснення пошуку також можливе через структуру категорій «WikiLegalAid» за галузями права. Скориставшись таким шляхом пошуку можна побачити всі галузі права за якими містяться правові консультації в базі.

Дякуємо нашим партнерам проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» за активну підтримку розвитку бази правових консультацій!

 

 

 

Наверх ↑