В єдності – наша сила!

Версія для друкуВерсія для друку

В єдності – наша сила!
Протягом багатьох століть українці мріяли про незалежну єдину соборну державу, про те, щоб землі, які з історичних причин були поділені різними країнами, об’єдналися.

100 років тому відбулася значуща подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу і проголосила незалежність. 
Сьогодні, у приміщенні адмінбудинку відбулося урочисте зібрання з нагоди 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. З вітальним словом до керівників та працівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій та установ звернувся виконувач обов'язків голови райдержадміністрації Олександр ТЮТЮННИК .
У рамках заходу була презентована тематична виставка дитячих малюнків , присвячена визначній події в історії українського державотворення. Особливо вразили всіх присутніх проникливі патріотичні вірші від поетес Кременчуччини Валентини ФІЛОНЕНКО та Тамари ВАСИЛЬЄВОЇ. 
Ця історична подія дає можливість кожному українцю усвідомити те, що тільки в єдності наша сила і перемога. День Соборності України назавжди стане для нас джерелом упевненості у нашому кращому майбутті у європейській, демократичній, соборній й економічно багатій державі.

 

 

Наверх ↑