В області розробляють нову програму комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на Полтавщині

Версія для друкуВерсія для друку

В області розробляють нову програму комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на Полтавщині

Комплексна програма комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в області розрахована на 2016-2020 роки. Вона спрямована на забезпечення співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з організаціями громадянського суспільства, підвищення поінформованості населення, громадської активності, реалізації державної інформаційної політики, книговидання та книгорозповсюдження, створення належних умов для збереженості документів у Державному архіві Полтавської області.

Про це розповіла 23 листопада на нараді в голови облдержадміністрації директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко. Поінформувала, що на реалізацію заходів Програми в поточному році з обласного бюджету виділено 10 мільйонів 241 тисяча гривень. Наразі фактично використано 8 мільйонів 958 тисяч гривень.

«Співпраця органів влади з інститутами громадянського суспільства в області здійснюється у різних формах. Це й робота громадських рад при обласній і райдержадміністраціях, консультації з актуальних питань державного управління, участь у роботі консультативно-дорадчих органів, залучення до розробки нормативно-правових документів, проведення заходів до визначних і пам’ятних дат», – розповіла Вікторія Пилипенко.

Зазначила, що встановлено тісну співпрацю та зворотній зв’язок із громадськими організаціями області, що опікуються ветеранами війни, учасниками АТО/ООС, героями-чорнобильцями, героями-афганцями.

«Це дає реальне розуміння проблем та сприяє адресній підтримці ветеранів і сімей загиблих, – сказала Вікторія Пилипенко. – Із березня поточного року при ОДА діє робоча група з питань соціальної підтримки й реабілітації учасників АТО/ООС та членів сімей. За дорученням Президента ми вже здійснили підготовчі процедури зі створення координаційної ради, яка працюватиме над вирішенням питань членів сімей загиблих учасників Революції Гідності, АТО/ООС, незаконно утримуваних і зниклих безвісти на тимчасово окупованій території України. Готується відповідне розпорядження».

В області сприяють реалізації суспільно-значущих проєктів громадських організацій. Щорічно відбувається тематичний конкурс, ініціативи-переможці підтримують фінансово. Цьогоріч було передбачено 690 тисяч гривень на втілення 13 проєктів.

«Департамент підготував проєкт нової програми. Вона буде логічним продовженням попередньої. Після її затвердження за нею працюватимемо наступні 3 роки», – додала Вікторія Пилипенко.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що проєкт програми обговорять і представлять на розгляд депутатського корпусу новообраної обласної ради.

 

Наверх ↑