В області своєчасно розпочата виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у грошовій готівковій формі

Версія для друкуВерсія для друку

В області своєчасно розпочата виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у грошовій готівковій формі

Органами соціального захисту населення обласного та місцевого рівнів вжито всіх необхідних заходів, спрямованих на своєчасне призначення та нарахування пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у грошовій формі.

Під дію програми житлових субсидій та пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грудні 2019 року підпадає 236,9 тис. сімей.

Одержувачам субсидій з числа пенсіонерів  виплата житлових субсидій проводиться у спосіб отримання пенсії, тобто через банківські установи або через виплатні об’єкти Укрпошти.

Іншим одержувачам субсидій, які мають відкриті рахунки в Ощадбанку, кошти будуть зараховані на їх рахунки, у разі відсутності банківського рахунку, виплата проводиться через виплатні об’єкти Укрпошти.

Пільговики отримають належні їм кошти нарахованих пільг у спосіб, зазначений у заяві (через банківські установи або виплатні об’єкти Укрпошти).   

Виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у готівковій формі через виплатні об’єкти Укрпошти за грудень 2019 року проводиться з 4 по 25 січня.

Одночасно повідомляємо, що з 1 січня 2020 року рішенням Уряду пільговикам, яким надаються пільги у безготівковій формі, надано можливість у будь-який час змінити форму отримання пільг на «готівку».

Для цього необхідно звернутись до територіального управління соціального захисту населення та подати відповідну заяву із зазначенням рахунку в уповноваженому банку (при собі мати паспорт). Пільга у готівковій формі надаватиметься з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

У разі подачі заяви про надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій готівковій формі протягом опалювального періоду виплата пільг проводиться тільки через банківські установи шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку.

Пільговикам, які не виявили бажання змінити форму отримання пільг (з безготівкової на готівкову) звертатись до управління соціального захисту населення додатково не потрібно.

Департамент соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації.

 

Наверх ↑