Відбулася нарада з питання “Додаткові заходи фінансового контролю. Повідомлення про факт суттєвої зміни майнового стану суб’єкта декларування”

Версія для друкуВерсія для друку

Відбулася нарада  з питання “Додаткові заходи фінансового контролю. Повідомлення про факт суттєвої зміни майнового стану суб’єкта декларування” 

13 листопада  у малому залі адмінбудівлі під гловуванням  керівника  апарату райдержадміністрації Таміли САМБУР відбулася нарада  з питання “Додаткові заходи фінансового контролю. Повідомлення про факт суттєвої зміни майнового стану суб’єкта декларування” за участю керівників та працівників структурних підрозділів райдержадмністрації.

З даного питання поінформувала присутніх головний спеціаліст   сектору взаємодії з правоохоронними органами , оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації

 (уповноважена  особа з питань запобігання та виявлення корупції) Юлія САЛІМОВА . У своєму виступі  зазначила, що повідомлення про факт суттєвої зміни майнового стану суб'єкта декларування є одним із двох додаткових заходів фінансового контролю, передбаченого статтею 52 Закону України «Про запобігання корупції», який на відміну  від інших вимог фінансового контролю стосується виключно суб'єкта  декларування, тобто надається ним лише у разі суттєвої зміни безпосереднього його особистого майнового стану і  не стосується аналогічної зміни у майновому стані членів його сім'ї. Відповідно до чинного законодавства «суттєвою зміною в майновому стані» вбачається отримання доходу, придбання майна ( набуття у власність) на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 01 січня  відповідного року ( на 2018 рік-88100грн.). Також було наголошено на тому, що строк подання такого повідомлення здійснюється у десятиденний строк з моменту  отримання  доходу або придбання майна шляхом  подання електронного повідомлення до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування мережою інтернет через власний персональний електронний кабінет.

Крім цього керівник апарату райдержадміністрації Таміла САМБУР звернула увагу присутніх, що в разі порушення вищевказаних вимог фінансового контролю, передбачено притягнення суб'єктів декларування до адміністративної відповідальності, як за адміністративне правопорушення пов'язане з корупцією.

 

 

 

Наверх ↑