Віктор Лисак: «Тяжкість будь-якого інфекційного захворювання залежить від кількості вірусів, що потрапили до організму людини»

Версія для друкуВерсія для друку

Віктор Лисак: «Тяжкість будь-якого інфекційного захворювання залежить від кількості вірусів, що потрапили до організму людини»

Цього тижня спеціальні мобільні бригади фахівців спільно з представниками місцевої влади відвідали заклади охорони здоров'я  Лубенського, Миргородського, Решетилівського, Зіньківського та Гадяцького районів. Проаналізовано стан захворюваності жителів цих районів, забезпеченість лікарень необхідними ліками, обладнанням, надано практичну допомогу у вирішенні проблемних питань.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак повідомив, що в регіоні розгортаються резервні ліжка для госпіталізації хворих на COVID-19 та підводиться до них кисень.

«Пандемія змінила наші щоденні звички та привчає всіх дотримуватися гігієни та способу життя на захист свого здоров'я. На жаль, не всі це розуміють і продовжують бути безпечними, – розповідає Віктор Лисак. – Поясню, що тяжкість будь-якого інфекційного захворювання, в т.ч. COVID-19, залежить від кількості вірусів (мікробів), що потрапили до організму людини. Саме тому важливо дотримуватися  дистанціювання, правильно носити захисну маску, уникати скупчень людей та ін. Це не тільки захистить від захворювання, а й на 95%  знизить ризик виникнення тяжкого перебігу хвороби».

Медики закликають полтавців підтримати карантин вихідного дня. Сподіваються, що такий захід та свідоме ставлення людей до обмежень зменшать показники захворюваності.

 

 

Наверх ↑