Визначено строки полювання на території угідь Кременчуцького ГМРП

Версія для друкуВерсія для друку

Визначено строки полювання на території угідь Кременчуцького ГМРП

Отже, полювання на пернату дичину розпочалося з 04 серпня і закінчується полювальний сезон – 30 грудня 2018 року.
Слід зауважити, що на качок широконіска, як рідкісного виду, починається з 15 вересня по 30 грудня 2018 року.

На перепілку, голубів( крім голуба-синяка), з 18-ї години 04 серпня по 28 жовтня включно.
Днями полювання на пернату дичину є субота, неділя та середа.
Денна норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

гусей – 1 куликів – 5
норців великих – 1 голубів – 5
качок – 3 перепілок – 10
лисок – 5

При цьому загальна кількість пернатої дичини добутої за день полювання одним мисливцем не повинна перевищувати 10 голів різних видів.
Полювання на пернату дичину проводити за відстрільними картками, з обов’язковою реєстрацією мисливців у користувача мисливських угідь і обліком добутоїдичини, який ведеться у відстрільній картці і контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання.
По закінченню кожного місяця на протязі сезону полювання на пернату дичину в 2018р., – отримані мисливцями сезонні картки мають бути надані в Кременчуцьке ГМРП Полтавської обласної організації УТМР для обліку добутої дичини

Забороняється:
1.Проведення всіх видів полювань на пернату дичину без присутності єгерської служби Кременчуцького ГМРП Полтавської обласної організації УТМР чи уповноважених ним на це осіб: в лісових угіддях всіх єгерських обходів; на ділянках з обмеженим полюванням єгерського обходу №1; колективних полювань на території водно-болотних угідь єгерського обходу №3.
2.Полювання без відмітки єгерської служби Кременчуцького ГМРП Полтавської обласної організації УТМР виходу на полювання:

а) на польову пернату дичину, – на території єгерських обходів №№6, 7 та 7а, – на протязі всього сезону полювання;
б) на польову та водоплавну дичину, – на території єгерських обходів №№1, 2, 3, 4, 4а, 5, 5а, 5б, – на протязі з 03 листопада по 30 грудня 2018року включно (за виключенням р. Дніпро та його заплав).
3.По суботах і неділях, – з дня відкриття полювання по 09 вересня 2018р. включно, – бродове та інші види полювань, пов’язані з переміщенням при цьому мисливців по території водно-болотних мисливських угідь, – з метою забезпечення безпечного полювання максимально можливій кількості мисливців та дотримання встановленої пропускної спроможності мисливських угідь.

4.Знаходження в мисливських угіддях при проведенні полювання на пернату дичину з 
нарізною вогнепальною мисливською зброєю, з гладкоствольною мисливською зброєю та набоями, спорядженими кулями і шротом діаметром більше 5 мм (№0000), з пневматичною зброєю (гвинтівками)

5.З метою попередження розповсюдження та занесення в мисливські угіддя африканської чуми свиней, – полювання з мисливськими собаками без попереднього повідомлення про їх наявність Кременчуцького ГМРП, як користувача мисливських угідь, та без його відповідної відмітки у відстрільній картці на відповідний вид дичини про отримання згоди на допуск собаки в закріплені мисливські угіддя.

6.Використання собак гончих порід при проведенні всіх видів полювань на території 
єгерських обходів №№6,7 та 7а (К.Потоки та Білецьківка), де зосереджена і добувається основна кількість диких парнокопитних тварин і межі яких знаходяться в безпосередній близькості до кордону з Онуфріївським та Світловодським районами Кіровоградської області – для збереження чисельності їх поголів’я та забезпечення продовження їх знаходження в межах мисливського господарства.

Забезпечити на території закріплених єгерських обходів дотримання встановленого в Кременчуцькому ГМРП порядку: організації та здійснення полювання, обліку видачі й повернення відстрільних карток, обліку добутої дичини, пропускної спроможності мисливських угідь. Перед початком полювання забезпечити обов'язкову реєстрацію мисливців і проведення інструктажів з питань техніки безпеки при поводженні зі зброєю та при здійсненні полювання. Допускати до полювання мисливців тільки за наявності в них документів на право полювання, передбачених статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

 

 

Наверх ↑