Залучення провідного міжнародного досвіду допоможе покращити систему надання реабілітаційних послуг в Україні

Версія для друкуВерсія для друку

Залучення провідного міжнародного досвіду допоможе покращити систему надання реабілітаційних послуг в Україні

Перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська зустрілася  з представниками Міжнародної організації охорони здоров'я за участі Сатіш Мішра, технічного офіцера з питань реабілітації Європейського Бюро ВООЗ, Кірстен Ленц, старшого радника з реабілітації USAID, Перт Розен, директору програм UCP Wheels, Анастасії Брильової, фахівця з надання медичних послуг Бюро ВООЗ Україна та Тетяни Растигіної, старшого радника USAID Україна.

Перший заступник Міністра подякувала представникам міжнародних організацій за підтримку, яку вони надають Україні, та висловила сподівання на її продовженні у майбутньому. Вона поінформувала учасників делегації про існуючий порядок надання реабілітаційних послуг особам з інвалідністю в Україні та акцентувала увагу на тих елементах, де є необхідність у проведенні аналізу та внесенні змін для якісного покращення надання послуг.

Ольга Крентовська окремо зазначила про важливість застосування єдиних протоколів та підходів до усіх отримувачів послуг з реабілітації, починаючи з першої консультації лікаря, що дозволить забезпечити адресність та якість надання послуг та засобів саме тим людям, які дійсно їх потребують.

Учасники зустрічі домовились про продовження консультацій у робочому режимі та проведення наступних зустрічей для подальшого впровадження напрацьованих рішень.

Міністерство соціальної політики 

Наверх ↑