Засідання районної міжвідомчої Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

Версія для друкуВерсія для друку

Засідання районної міжвідомчої Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

Сьогодні, 21.02.2024, під головування заступника начальника Кременчуцької РВА Артема ДАЦЕНКА, відбулося засідання районної міжвідомчої Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

В ході засідання члени Координаційної ради розглянули питання про стан виконання у Кременчуцькому районі Постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 417 «Про затвердження Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми».

Впродовж 2023 року до Кременчуцької районної військової адміністрації надійшло 5 звернень від осіб (3 жінок та 2 чоловіків), які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми,  щодо встановлення відповідного статусу.

Із них: 4 жителям Кременчуцького району (3 жінкам (із них 1 ВПО)  та 1 чоловікові) Національною соціальною сервісною службою України встановлено статус особи, яка постраждалими від торгівлі людьми, 1 особі (1 чоловіку) встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми у 2024 році. За видами експлуатації: 3 факти – трудова експлуатація, 2 факти – сексуальна експлуатація).

Станом на 20.02.2024 до Кременчуцької районної військової адміністрації надійшло 3 звернення від осіб (1 чоловіка та 2 жінок (із них 1 ВПО)), які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми, щодо встановлення відповідного статусу.

До перевірки інформації, зазначеної в опитувальних листах осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми, було залучено слідчий відділ Кременчуцького районного управління ГУНП в Полтавській області та слідче управління ГУНП в Полтавській області.

 

Наверх ↑