з 23.10.2017 по 27.10.2017

Версія для друкуВерсія для друку

23 жовтня у місті Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації В.Головка розглянуто питання «Про хід реалізації Урядової Програми «Доступні ліки» в області», «Про результати роботи Управління Північно-східного офісу Державної аудиторської служби у Полтавській області та шляхи удосконалення державного фінансового контролю», «Про роботу оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.
* * *
23 жовтня у місті Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко спільно з заступником голови облдержадміністрації О.Пруглом та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації провів робочу зустріч з активом громадських чорнобильських організацій, де обговорено актуальні питання соціального захисту, медично-медикаментозного, санаторно-курортного забезпечення чорнобильців, їх участі у суспільно-політичному житті регіону.
* * * 
24 жовтня у місті Полтаві за участю заступника голови-керівника апарату облдержадміністарції М.Білоконя відбувся семінар за темою «Шляхи збереження автентичної вишивки «білим по білому» та рослинного килимарства селища Решетилівка, перспективи внесення їх до списку елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО».
* * *
24 жовтня у місті Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький провів засідання конкурсного комітету при облдержадміністрації з визначення пасажирських перевізників на автобусних маршрутах загального користування. Розглянуто заявки 34 перевізників для визначення переможців на 78 маршрутах. Під час засідання заслухано представників усіх перевізників. У результаті таємного голосування визначено переможців.
* * *
25 жовтня у місті Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, першого заступника голови обласної ради Є.Холода, військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату, учасника АТО полковника Д.Губського, батьків, рідних та друзів призовників, представників громадськості відбулися урочисті проводи призовників на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.
* * *
25 жовтня у місті Полтаві за участю заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації М.Білоконя відбулося засідання «круглого столу» за темою «Формування регіонального лідера-управлінця. Залучення молоді до державної служби».
* * *
25 жовтня у місті Полтаві у рамках заходів до Дня працівників сільського господарства за участю директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації С.Фролова, директора Департаменту інфраструктури та туризму облдержадмніістрації Ю.Кривошеєва, делегацій агротоваровиробників з 7 областей України відбулося офіційне відкриття міжрегіональної спеціалізованої виставки «АгроПром-Полтава-2017». Цього року на виставці представлено потенціал сільського зеленого туризму, адже його розвиток на Полтавщині визначено одним із пріоритетних.
* * *
26 жовтня у другій половині дня у рамках робочого візиту на Полтавщину Прем’єр-міністр України В.Гройсман ознайомився з виробничими потужностями ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» та ТОВ «Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат», технологічними процесами видобутку сирої руди та виробництва залізорудних окатишів, умовами праці гірників, спілкувався з працівниками підприємств. Цього ж дня В.Гройсман оглянув виставку малої комунальної техніки та автомобілів, які виробляють промислові підприємства Полтавської області, зокрема, «АвтоКрАЗ». Також Глава Уряду взяв участь у презентації сучасного стану та перспектив розвитку компанїії «Ferrexpo», яку провів народний депутат України К.Жеваго, виступив перед представниками трудового колективу підприємства та журналістами. Потому на виробничому об’єкті ДТЕК «Нафтогаз» ПрАТ «Нафтогазвидобування» (с. Мачухи Полтавського району) В.Гройсман ознайомився з роботою модернізованої установки підготовки газута іншими інноваційними технологіями видобутку вуглеводнів. В.Гройсман наголосив, що «Україна за 5 років може стати експортером газу. Адже ми маємо майже 1 трильйон кубометрів розвіданих запасів газу та до сотні родовищ. А продаючи блакитне паливо, відповідно, наповнюватимемо бюджет, залучатимемо інвестиції, створюватимемо нові робочі місця». У ході робочої поїздки В.Гройсмана супроводжував голова облдержадміністрації В.Головко.
* * *
27 жовтня у місті Гадяч голова облдержадміністрації В.Головко за участю голів РДА та районних рад, міських голів, керівників медичних установ краю, народного депутата України А.Реки провів виїзне розширене засідання колегії обласної державної адміністрації, де розглянуто питання «Міжсекторальний підхід у системному впровадженні структурних перетворень у галузі охорони здоров’я області». Обговорено шляхи впровадження медичної реформи в Україні та регіоні задля забезпечення населення області якісними медичними послугами.
* * * 
27 жовтня у місті Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, Полтавського міського голови О.Мамая, заступник керівника апарату-керуючий справами виконавчого апарату обласної ради О.Черкас, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, студентської та учнівської молоді, громадськості відбулося покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Наверх ↑