з 25.09.2017 по 27.09.2017

Версія для друкуВерсія для друку

                                                                                    ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН
                                                                                                         * * *
25 вересня у місті Полтаві на нараді у в.о. голови облдержадміністрації А.Пісоцького за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про стан підготовки житлово-комунального господарства, підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року», «Про хід використання коштів обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році», «Про реалізацію заходів із реформування системи державного управління автомобільними дорогами місцевого значення та виконання Програми розвитку дорожнього господарства у 2017 році», «Про роботу оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів», «Про призначення стипендій голови Полтавської обласної державної адміністрації спортсменам з інвалідністю», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.
                                                                                                        * * *
25 вересня голова обласної ради О.Біленький та працівники апарату обласної ради долучилися до акції «Мільйони голосів», зачитавши «Гімн нескорених», щоб підтримати в Канаді українську команду, яка вперше бере участь у міжнародних спортивних змаганнях серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм та поранень.
                                                                                                       * * *
25 вересня у місті Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів робочу зустріч з представниками ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» та обговорив перспективи впровадження відповідних заходів у рамках Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2017-2021 роки. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.
                                                                                                      * * *
26 вересня у місті Полтаві за участю в.о. голови облдержадміністрації А.Пісоцького, депутатів обласної ради, керівників силових відомств області та обласної прокуратури відбулася нарада, де обговорено питання національної безпеки в області. Відбувся обмін думками щодо роботи відомств, існуючих проблем та планів на наступний рік. 
                                                                                                      * * *
26 вересня у Диканському районі за участю в.о. голови облдержадміністрації А.Пісоцького, керівника підрозділу компанії DuPont у Центральній та Східній Європі І.Тесленка відбулося урочисте відкриття нової лінії доробки соняшника ТОВ «Стасі Насіння». А.Пісоцький подякував представникам компанії DuPont «за довіру, вклад у розвиток регіону та зміцнення економічного потенціалу держави загалом».
                                                                                                      * * *
26 вересня у місті Полтаві в.о. голови облдержадміністрації А.Пісоцький зустрівся з делегацією Ради Директорів European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) - керівництвом установ в Україні, Польщі, Японії, Німеччині, Великобританії, Швеції, Італії, Португалії, Канаді. Обговорено питання результатів співпраці та планів на майбутнє. Відзначено досягнення Полтавщини у процесах реформування, успіхи у темпах розбудови економіки, потенціал її сільськогосподарських, нафтогазових і машинобудівних підприємств.
                                                                                                      * * *
26 вересня у місті Полтаві заступник голови обласної ради Р.Товстий провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Розглянуто питання «Стан безпеки на автомобільних шляхах Полтавської області. Проблеми реконструкції автодороги Полтава-Кременчук-Олександрія», «Готовність об’єктів господарювання, соціальної сфери, транспорту до роботи в осіннє-зимовий період 2017/2018», «Щодо накопичення матеріальних резервів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.
                                                                                                       * * *
27 вересня у місті Полтаві за участю першого заступника голови обласної ради Є.Холода відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Обговорено питання «Про внесення змін до Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року», «Про сучасний стан лісового господарства в області та стан виконання обласної цільової Програми комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Полтавщини на період 2016-2025 роки», «Про стан виконання Закону України «Про державний земельний кадастр» на території Полтавської області».
                                                                                                     * * *
27 вересня у місті Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання комісії для вирішення питань реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.
                                                                                                      * * *
27 вересня у місті Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, голови Громадської ради при облдержадміністрації В.Голуба, регіонального представника Національної асамблеї людей з інвалідністю України у Полтавській області, голови ГО «Полтавське громадське об'єднання осіб з інвалідністю «Віра» І.Твердохліб, представників органів соціального захисту населення та навчальних закладів міста відбулися урочисті заходи з нагоди 90-річчя від дня створення Полтавської обласної організації Українського товариства глухих. У рамках заходу представникам обласної організації УТОГ вручено почесні грамоти облдержадміністрації та Полтавської міської ради.
                                                                                                      * * *
28 вересня у місті Полтаві директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністарції І.Іщенко провела засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації. Розглянуто питання «Про розробку проектів програм економічного і соціального розвитку районів і міст області та планів соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад на 2018 рік», «Про підвищення ефективності управління об’єктами державної власності», «Про роботу із запобігання проявам корупції». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

Наверх ↑