Відбулися урочисті заходи до Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтерів

Версія для друкуВерсія для друку

Відбулися урочисті заходи до Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтерів

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулися урочисті заходи до Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтерів для військовослужбовців військових частин Полтавського гарнізону й волонтерів. Крім того, у холі театру експонувалися дві фотовиставки – «Дякую за службу» фотокореспондента Анни Чапали й «Обличчя війни» військового кореспондента підполковника Володимира Лазарєва. Розпочалося дійство з виконання Державного Гімну України.

– Ми сьогодні відзначаємо не просто День Збройних Сил України, а День Незалежності України, ми це зрозуміли за ці три роки війни. Скільки віддано сил, життів за цей час. Тільки із Полтавської області 11 тисяч людей є учасниками бойових дій. 173 краяна загинули, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло. Звернувся до присутніх на заході воїнів і волонтерів: – Ми вдячні вам всім за те, що наші діти не лякаються феєрверків, не бояться, коли пролітає літак над містом. Спасибі за мирне небо над Полтавщиною.

– З одного боку сьогодні свято, а з іншого це згадка про хлопців, які загинули у нинішній війні. Незважаючи на все вірю, що українська армія, український народ переможе, – зауважив у вітальному слові заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

Відзнаками Президента України, почесними грамотами облдержадміністрації, обласної ради, Полтавської міської ради за сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у підвищення обороноздатності держави, особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та з нагоди Дня Збройних Сил України нагородили військовослужбовців. Із нагоди Міжнародного дня волонтерів вручили відзнаки волонтерам Полтавщини.

Кількох бійців під час урочистостей нагородили посмертно. Відзнаки отримали матері, батьки, дружини полеглих воїнів. Пам’ять загиблих бійців вшанували хвилиною мовчання.

– Воїни-українці показали всьому світу, що не тільки зі зброєю в руках вони боронитимуть свою землю, але й берегтимуть життя мирного населення, надаватимуть допомогу мешканцям окупованих територій, які потрапили під тиск агресора. Сьогодні свято кожного громадянина, який пов’язав свою долю з військовою справою, став на захист разом із державою, тих, хто захищає Україну на передньому краї. Сьогодні також вшановуємо пам’ять побратимів, які не повернулися додому. Дякую волонтерам і звичайним громадянам, які підтримували і підтримують Збройні Сили України. Вітаю особовий склад Полтавського гарнізону з професійним святом – Днем Збройних Сил України і волонтерів із Міжнародним днем волонтерів. Бажаю вам і вашим родинам здоров’я, сімейного затишку, удачі, а всім нам – довгоочікуваної перемоги над ворогом, – звернувся до присутніх на урочистостях військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату, начальник Полтавського гарнізону полковник Дмитро Губський

Депутати обласної ради Геннадій Коваленко і Руслан Рогов нагородили бійців 8-ї окремої автомобільної санітарної роти за досягнуті високі показники у службовій і бойовій підготовці, вірність військовій присязі, вагомий особистий внесок у захист незалежності та територіальної цілісності держави, високий патріотизм почесними відзнаками обласної ради – нагрудними знаками «За вірність народу України» ІІ ступеня. Творчі колективи й артисти краю подарували присутнім на заході святковий концерт.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА

Наверх ↑