П'ЯТЬ ДОРІГ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ ПОЛТАВЩИНИ СТАНУТЬ ДЕРЖАВНИМИ

Версія для друкуВерсія для друку

П'ять доріг місцевого значення Полтавщини стануть державними

 

Нині відбувається процедура приймання-передачі п'яти доріг зі сфери управління Агентства місцевих доріг у Полтавській області на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури. Цим автошляхам нададуть статус доріг державного значення. До цього переліку включили автошляхи: Гадяч – Опішня, Гадяч – Миргород, Вирішальне – Залізняки – Комишня, Диканька – Решетилівка, Зіньків – /Т-17-05/ – межа області.

Про це повідомив заступник начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області Анатолій Мягкохліб на апаратній нараді в ОВА.

«Незважаючи на прийняття вищезазначених автомобільних доріг на баланс Служби, для виконання робіт із ремонту дорожнього покриття та експлуатаційного утримання необхідно збільшити ліміт фінансування з урахуванням потреби виконання попередньо узгодженого комплексу робіт. Підготувати тендерну документацію на закупівлю робіт з експлуатаційного утримання, проведення тендеру на закупівлю», – розповів Анатолій Мягкохліб.

Цього року проводять першочергові аварійні роботи з ліквідації ямковості покриття переважно на автомобільних дорогах 1-2 рівнів. Ліквідовують деформації дорожнього покриття на автомобільних дорогах М-03 Київ – Харків – Довжанський, М-22 Полтава – Олександрія, Р-11 Полтава – Красноград, Р-42 Лубни – Миргород – Опішня-/Н-12/, Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин, Т-17-16 Хорол – Семенівка – Кременчук (через с. Бочки). Нині ямковість дорожнього покриття на автомобільній дорозі  М-03 Київ – Харків – Довжанський ліквідована.

План фінансування робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Полтавської області на 2023 рік становить понад 227 млн грн. Залишок плану з урахуванням фактично виконаних у поточному році робіт становить більше 76 млн грн.

Цього року також проводять ремонтні роботи на 5 штучних спорудах із метою недопущення їхнього остаточного руйнування та можливості забезпечення проїзду. Деформаційні шви й систему водовідведення налагоджують на мосту через р. Удай на автодорозі Р-60 Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин та шляхопроводі на дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський. Планується виконати аварійний ремонт покриття на підходах та мосту дороги М-22 Полтава – Олександрія, а також на двох шляхопроводах дороги М-22 Полтава – Олександрія.

Із метою збільшення обсягів робіт пропорційно рівню фінансування Служба готова виступити замовником робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення на умовах співфінансування з місцевими територіальними громадами.

Наверх ↑