Хроніка обласних новин 29 липня по 02 серпня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин 29 липня по 02 серпня 2019 року

29 липня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання конкурсної комісії з конкурсного відбору на заміщення вакантної посади генерального директора ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго». За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

30 липня у м. Полтаві за участю першого заступника голови обласної ради Є.Холода відбулося засідання журі Премії імені І.П.Котляревського Полтавської обласної ради. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

30 липня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання журі Премії імені Ф.Рогового Полтавської обласної ради. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

30 липня за участю директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, представників туристичної галузі краю відбулася презентація нового туристичного археологічного маршруту до пам’ятки археології  національного значення «Гінцівська стоянка» (м.Полтава - с.Гінці Лубенського району).

30 липня у м. Полтаві відбулося засідання обласної  комісії з  виконання  заходів Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини  за пріоритетними напрямками на період до 2020 року. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

30 липня у м. Полтаві за участю секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти відбулося підписання кредитного договору між КП «Полтаваелектроавтотрансом» та Європейським банком реконструкції та розвитку. Делегацію представників ЄБРР очолила Сьюзан Марі Гуранссон - директор сектору інфраструктури Європи, підписантом від Полтави став начальник КП «ПЕАТ» Є.Зайцев. Церемонію підписання провів керівник КУ «Інститут розвитку міста» Ю.Левченко. Суть договору - виділення 10 млн євро (8 млн євро на тролейбуси, 2 млн євро - на тягові підстанції), строком на 13 років (3 роки пільгові). Кошти підуть на придбання 40 низькопідлогових, сучасних тролейбусів. Окрім тролейбусів запланована модернізація 3 тягових підстанцій КП «ПЕАТ». Відсоткова ставка - 5,75%.

30 липня у м. Полтаві з ініціативи облдержадміністрації в кінотеатрі Wizoria Kolos до всесвітнього дня протидії торгівлі людьми за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Н.Шкоденко відбувся показ документального фільму «Жінка в полоні».

31 липня у селі Чечелеве Кременчуцького району за участю директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, представників туристичної галузі краю відбулося виїзне засідання робочої групи з питань розвитку зеленого туризму на Полтавщині. У рамках заходу відбувся огляд садиби зеленого туризму «Кантрі хаус», огляд об’єкту  «Білецьківські Плавні» (ландшафтний заказник), обговорення актуальних питань розвитку зеленого туризму на Полтавщині (за участю представників туристичного кластеру «П’ять перлин «Дніпра»).

01 серпня т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів виїзну нараду з питання проведення робіт капітального ремонту в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці. За результатами роботи дано відповідні доручення.

01 серпня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у селекторній нараді з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2019/20 року і забезпечення його сталого проходження, яку у відеорежимі провів Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубко.

01 серпня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації, депутатів обласної ради, представників органів місцевого самоврядування відбулася робоча нарада з обговорення реформи децентралізації та адміністративно-територіального устрою області, зокрема, Полтавського об’єднаного району.

1 серпня у м. Полтаві з ініціативи представника Управління забезпечення прав людини Національної поліції України С.Конощука та за участю представників структурних підрозділів апарату Головного управління Національної поліції в Полтавській області, територіальних підрозділів поліції, Управління патрульної поліції Полтавської області, Управління забезпечення прав людини, Регіонального координатора Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області, представників Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськості відбулося засідання «круглого столу» з питань співпраці щодо дотримання прав затриманих осіб.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑