Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин

12 березня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *

12 березня у м.Полтаві за участю керівників Департаменту  будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства, Департаменту охорони здоров’я  облдержадміністрації, представників причетних будівельних організацій відбулася виїзна нарада на місці реконструкції Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру. За результатами роботи дано відповідні доручення.

* * *

12 березня голова обласної ради О.Біленький  у ході робочої поїздки до Шишацького району у селищі Гоголево спільно з заступником голови облдержадміністрації М.Білоконем за участю директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, голови Шишацької райдержадміністрації В.Іваненка, директора Комунального закладу обласної ради «Національний музей-заповідник М.В.Гоголя» Л.Єнко провів нараду щодо введення в експлуатацію Гоголівського культурного центру Комунального закладу Полтавської обласної ради «Національний музей-заповідник М.В. Гоголя». Довідково: відкриття центру, за підтвердженої участі гостей з Італії, Польщі та Словаччини, планується до 210-ї річниці народження М.Гоголя (01.04.2019р.), на відновлювальні роботи з обласного бюджету профінансовано понад 20 млн. грн. Оновлені об’єкти національно-культурної спадщини будуть привабливими туристичними об’єктами як для мешканців Полтавщини, так і для подорожуючих з інших регіонів та іноземних туристів.

* * *

13 березня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Л.Корнієнко, директора Полтавського обласного центру зайнятості К.Клавдієвої, керівника Центру допомоги учасникам АТО В.Довженка провів засідання робочої групи з розроблення проекту змін та доповнень до Програми зайнятості населення Полтавської області на 2018-2020 роки. Обговорено відповідний проект змін, актуалізовано порядок надання безповоротної фінансової допомоги суб’єктам господарювання для працевлаштування учасників бойових дій. Також поінформовано про порядок використання коштів обласного бюджету на фінансову підтримку заходів підвищення зайнятості учасників АТО та ООС.* * *

13 березня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з питань розгляду та перевірки розрахункових матеріалів, які подаються підприємствами до обласної ради для встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *

14 березня у Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, ветеранів добровольчого та волонтерського рухів відбулися урочисті заходи з нагоди  Дня українського добровольця. Аналогічні урочистості відбулися в усіх містах та районних центрах краю.

* * *

14 березня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та боротьби з наркоманією при облдержадміністрації. Підбито підсумки проведеної роботи та визначено першочергові завдання у зазначеній сфері.

* * *

14 березня у м.Полтаві за участю директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації С.Фролова, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, Віце-міністра закордонних справ Литовської Республіки Дарюса Скусявічюса, президента Полтавської торгово-промислової палати В.Олійника відкрито форум «Україна - Литва: Європейський досвід», де представники влади, навчальних закладів та полтавського бізнесу перейматимуть досвід своїх литовських колег. Також у рамках візиту литовської сторони заплановано відкриття в обласному центрі культурного та торгово-промислового представництва Литовської Республіки.* * *

16 березня у м.Полтаві за участю Президента України Петра Порошенка відбулася Рада регіонального розвитку Полтавської області. На ній підсумовували хід і результати децентралізації в регіоні й розглядали питання про затвердження Плану перспективного розвитку Полтавської області на період 2019-2021 років.

Під час засідання Президент України представив Романа Товстого як виконувача обов’язків голови Полтавської облдержадміністрації.

 

Наверх ↑